Kurkuma voor menopauze

January 21

Kurkuma voor menopauze

Kurkuma komt uit de gedroogde, wortel van de grond van de kurkuma plant. De oranje-gele kleur helderder het uiterlijk van curry poeder. Een favoriet smaakstoffen in Zuidoost-Azië, is het ook gebruikt medisch in het aloude medische systeem van India, Ayurveda. Wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kurkuma de gemeenschappelijke symptomen van de menopauze zoals hoofdpijn, depressie en vaginale droogheid kan profiteren. Voordat u aan uw regime toevoegt kurkuma, spreken met uw arts.

Installatieoestrogeen

Curcumine is het therapeutisch bestanddeel van kurkuma. Laboratoriumonderzoek heeft ontdekt een potente fyto-oestrogeen genoemd diarylheptanoid in curcumine, volgens Susan Lark, M.D. fyto-oestrogenen zijn plantaardige stoffen die als het hormoon oestrogeen in het lichaam fungeren. Leeuwerik schrijft dat diarylheptanoid bindt aan oestrogeen receptoren, waardoor de voordelen vergelijkbaar met oestrogeen. Als u symptomen zoals vaginale droogheid ondervindt, kan curcumine van hulp zijn.

Verlichting van pijn

Hoofdpijn, krampen en andere pijnlijke symptomen kunnen je lastig vallen tijdens de menopauze. Kurkuma heeft pijnstillende of pijnstillende, eigenschappen, volgens Bharat B. Aggarwal, Ph.D., professor van kankeronderzoek en biochemie aan M.D. Anderson Cancer Center en auteur van het 2011 boek "Healing kruiden." Hij bespreekt een klinische studie waarin 45 postoperatieve patiënten nam curcumine, een anti-inflammatoire medicatie of een placebo. Die patiënten die nam curcumine had goede resultaten, met geen van de bijwerkingen van medicatie.

Depressie

Stemmingswisselingen zijn gemeenschappelijk kenmerk van de menopauze en waarschijnlijk gerelateerd zijn aan hormonale schommelingen, volgens geregistreerde kruidkundige Amanda McQuade Crawford in "De natuurlijke menopauze boek." Onderzoek op muizen met depressie-achtig gedrag gebleken dat curcumine de dieren serotonine en dopamine niveaus verhoogd. Lagere niveaus van de hersenen chemische stoffen dopamine en serotonine worden vaak aangetroffen in depressie. Serotonine is een neurotransmitter, een stof die werkt binnen een complex fysiologische systeem slaap, stemmingen en emoties te beïnvloeden. Praat met uw gekwalificeerde gezondheidswerker als u depressie of andere stemmingsstoornissen ondervindt.

Dosering en waarschuwingen

Hoewel het gebruik van kurkuma in de keuken een gezonde keuze is, moet u waarschijnlijk een hogere dosering zijn therapeutische voordelen te behalen. Leeuwerik raadt 1000 mg curcumine nemen elke dag met voedsel. Kurkuma kan communiceren op een negatieve manier met bepaalde medicijnen, met inbegrip van bloed verdunners, aspirine en antacida. Kurkuma kan ook lagere niveaus van de glucose van het bloed. Diabetici moeten bespreken met een gekwalificeerde gezondheidswerker medicinale alvorens de specerij kurkuma.


gerelateerde artikelen