Bijwerkingen van Vetoryl

December 27

Vetoryl is de merknaam voor de generieke trilostane, die de ziekte van Cushing behandelen bij honden. De ziekte van Cushing veroorzaakt te veel van het hormoon cortisol worden vrijgegeven van de bijnieren in tijden van stress. Wanneer teveel cortisol wordt vrijgegeven, de nieren, het cardiovasculaire systeem en de bloedsuikerspiegel zijn allemaal negatief beïnvloed tot het punt dat de hond kan worden arbeidsongeschikt. De hond kan lijden gewichtstoename, verliezen blaascontrole, lusteloos en gevoelig voor infectie. Vetoryl is gebruikt in het Verenigd Koninkrijk voor sommige tijd maar alleen goedkeuring voor Amerikaanse Food and Drug Administration ontvangen voor gebruik in December 2008. Bijwerkingen van Vetoryl variëren van mild tot extreem resulteert in de dood.

Ernstige bijwerkingen

Ernstige, maar zeldzame bijwerkingen van een hond nemen Vetoryl capsules zijn verlies van eetlust en uitdroging. Sommige van deze eetlust en dorst, dat was overactieve met honden van de ziekte van Cushing, moet afnemen als onderdeel van de behandeling. Maar extreme verlies van eetlust en dorst kunnen gevaarlijk zijn. Volgens «««Drugs.com vereisen deze bijwerkingen onmiddellijke medische aandacht, omdat ze tot nierfalen en dood leiden kunnen.

Andere bijwerkingen

Andere bijwerkingen van uw hond nemen Vetoryl omvatten een lethargische houding, een neergeslagen, depressieve staat en losse stoelgang. Drugs.com bepaalt dat uw hond kan ook overgeven en haar eetlust verliezen.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Vaak voorkomende bijwerkingen van het gebruik van Vetoryl zijn diarree en algemene zwakte. Een saaie, lethargische houding begeleidt normaal de zwakte. Maar het kan uitgroeien tot ernstige hemorragische diarree, waardoor uw hond te storten met nierfalen, breuk of necrose, resulterend in de dood van de hond.


gerelateerde artikelen