Wat Is de fortificatie van melk?

December 27

Wat Is de fortificatie van melk?

Verrijking is het proces waarbij fabrikanten micronutriënten, zoals vitaminen en mineralen aan levensmiddelen toevoegen. Het doel is om het tempo van de gemeenschappelijke gebreken en ziekten die in de afwezigheid van deze voedingsstoffen optreden zou. Dit is vooral belangrijk in regio's waar de bodem--- en dus de planten die in de bodem groeien---nutriënten armen. Hoewel verrijking soms optioneel is, mandaten de federale regering de opname van bepaalde nutriënten in graanproducten, zout en zelfs melk vanwege de bezorgdheid over de volksgezondheid.

Verrijking

Vitamine A en vitamine D zijn de twee voedingsstoffen die federale regelgeving voor de verrijking van de melk mandaat. Vitamine A is een voedingsstof die het menselijk lichaam voor visie en gene transcriptie vereist. Vitamine D bevordert de calcium absorptie en verbetert de activiteit van het immuunsysteem. Afzonderlijke fabrikanten kunnen evenwel kiezen te versterken van melk met extra voedingsstoffen zoals essentiële mineralen of omega-3 vetzuren. Soja en amandelmelk, die bestaan uit planten, vaak een proces van verrijking aan het gehalte aan nutriënten gevonden in koemelk te ondergaan.

Tekortkomingen

De ontwikkelingstoxiciteit jeugd-periode is de meest belangrijke periode voor de juiste voeding. Naar schatting 250 miljoen preschool kinderen zijn getroffen met een vitamine A-deficiëntie wereldwijd, volgens de World Health Organization. In zijn meest verderfelijke vorm kan een tekort leiden tot verlies van de visie gevolgd door de dood. Hoewel zeldzamer in de ontwikkelde wereld, voorkwamen tekortkomingen meer vóór de volksgezondheid inspanningen zoals wijdverbreide voedsel verrijking begon in de vroege 20e eeuw. Sommige artsen zijn bezorgd dat verrijking tot een onveilige dosis van vitaminen en mineralen leiden kan---al een normale gezonde, volwassen drinken tientallen quarts melk per dag over een consistente termijn moeten zou te bereiken van de maximaal toelaatbare bovengrens van vitamine A en vitamine D.

Hoeveelheid vitaminen toegevoegd

Fabrikanten van melk moeten ten minste 2.000 IU vitamine a per kwart en 400 IE vitamine d per kwart toevoegen. IU staat voor internationale eenheid, die de hoeveelheid van een stof op basis van de biologische activiteit of effect meet. De IU is verschillend voor elke nutriënt. Echter, de hoeveelheid vitamine A en vitamine D, dat fabrikanten aan melk toevoegen moeten vertegenwoordigt 10 en 25 procent van de dagelijkse waarde, respectievelijk.

Calcium absorptie

Een voordeel van verrijking is dat het mogelijk maakt de vitamine D natuurlijk om het absorptievermogen van de calcium die al in de melk bestaat. Vitamine D is belangrijk voor sterke botten. Het bevordert het juiste skelet calcium-evenwicht en onderhoudt calciumgehalte in het bloed. Het is essentieel voor een misvorming te voorkomen of verzachten van de botten zoals rachitis bij kinderen en osteomalacie bij volwassenen consumeren een voldoende hoeveelheid calcium en vitamine D in uw dieet. Het kan ook verminderen of voorkomen van het ontstaan van osteoporose bij ouderen.


gerelateerde artikelen