Hoe reageert de bloeddruk op isometrische oefening?

October 12

Hoe reageert de bloeddruk op isometrische oefening?

Bloeddruk wordt gedefinieerd als de druk van uw bloed tegen de wanden van de slagaders. Gemeten in millimeters kwik of mmHg voor korte, wordt bloeddruk beoordeeld met behulp van een opblaasbare manchet een bloeddrukmeter genoemd. Bloeddruk schommelt constant gedurende de dag, maar als je hart harder dan gebruikelijke werkt--bijvoorbeeld tijdens lichamelijke inspanning--uw bloeddruk kan stijgen aanzienlijk. Isometrische oefening kan leiden tot een zeer dramatische verhoging in de bloeddruk, die gevaarlijk kan zijn is dat u last heeft van hypertensie.

Over isometrische oefening

Een isometrische spiercontractie treedt op wanneer de spanning wordt gegenereerd binnen een spier, maar de lengte van de spier verandert niet. Isometrische contracties heten soms statische contracties. Oefeningen die zijn aangemerkt als isometrische omvatten de wall squat fixatie en abdominale planken. Isometrische contracties betrekken vaak een sterke Valsalva manoeuvre, dat is een van de belangrijkste factoren die invloed hebben op de bloeddruk tijdens isometrische oefening.

De Valsalva-manoeuvre

De Valsalva manoeuvre beschrijft een krachtige uitademing tegen een gesloten strotklepje, wat gebeurt er wanneer u stam te heffen iets zwaar en vooral in isometrische oefening. De Valsalva manoeuvre verhoogt de intra-abdominale druk, die nodig is om te stabiliseren van uw wervelkolom uit binnen maar zorgt ook voor een dramatische stijging van de bloeddruk. Volgens "The Essentials van Exercise Physiology" door William McArdle, Frank Katch en Victor Katch kan de Valsalva manoeuvre uw bloeddruk van een normaal rust niveau van 120 mmHg stijgen tot meer dan 300.

Spier ischemie

Bloed normaal ongehinderd door de aders en slagaders stroomt. Wanneer een spier in een isometrisch mode contracten, doorbloeding wordt onderbroken en druk opbouwt met de bloedsomloop net als toen een dam is gebouwd in een snelstromende rivier. Hoe langer wordt de isometrische contractie gehouden, hoe groter de opbouw van druk. Zodra de samentrekking is ontspannen, de bloedcirculatie en druk moeten terugkeren naar normaal, maar als bloeddruk is al verhoogd, deze onderbreking van de bloedstroom lezingen kunt rijden tot gevaarlijk hoge niveaus.

Medische tips

In de meest gezonde individuen, isometrische oefeningen en de bijbehorende stijging van de bloeddruk zijn weinig gevolgen, maar als al uw bloeddruk is verhoogd, de dramatische verhoging van de bloeddruk kan blijken gevaarlijke of zelfs dodelijk. Volgens de American College of Sports Medicine moeten mensen met hoge bloeddruk isometrische oefening en het uitvoeren van de Valsalva manoeuvre; doen kan dus hebben een negatief effect op de gezondheid van de cardiorespiratoire.

Vermijden van oefening geïnduceerde hypertensie

Om te beperken uw kansen om uw bloeddruk niveaus gevaarlijk te vergroten, stelt de ACSM ervoor te zorgen dat u tijdig te met uw oefening herhalingen ademen en gebruik geen al te zware gewichten die ertoe leiden u te druk dat. Oefeningen moeten alleen worden uitgevoerd voor vorm storing--het punt waarop je niet in staat om door te gaan zonder het uitpersen van. Oefeningen zoals dalen bankje persen en been persen en zware overhead oefeningen moeten worden vermeden; over het algemeen verhogen bloeddruk meer dan andere oefeningen. Isometrische oefeningen zijn het best vermeden als u een voorgeschiedenis van hypertensie.


gerelateerde artikelen