Hoe om te wennen aan Gas doorlatende contactlenzen

September 17

Hoe om te wennen aan Gas doorlatende contactlenzen

Mogelijk hebt u niet gehoord van gas doorlatende contactlenzen, maar ze zijn een meer recente technologie dan zachte contactlenzen, meldt alle over visie. Geïntroduceerd in de jaren 1970, bieden gas permeabele lenzen het voordeel van het toestaan van meer zuurstof te krijgen voor uw oog dan zachte lenzen. Dit is handig bij het voorkomen van irritatie en mogelijk ooginfectie. Gas permeabele lenzen ook scherpere visie bieden en kunnen nuttig zijn als u astigmatisme, zegt alle over visie. Echter, kan je ze als ongemakkelijk aanvankelijk.

Stap 1

Draag je lenzen voor steeds grotere hoeveelheden tijd elke dag. All over contactlenzen raadt een eerste slijtage tijd van drie uur per dag, het verhogen van uw tijd dragen ze door één uur per dag voor de eerste week. U zal merken wat ongemak op het eerste, maar doorgaan met het toevoegen van slijtage tijd totdat u de lenzen voor het grootste deel van de dag dragen. Te gemakkelijk droogheid, raadt het hoornvlies & contactlenzen Society van Nieuw-Zeeland Inc smeren druppels toe te passen.

Stap 2

Draag je lenzen elke dag in het begin. MayoClinic.com meldt dat als u stoppen met het dragen van de lenzen helemaal in het begin, u moet het hele aanpassingsproces opnieuw doorlopen. Dit is niet het geval met zachte contactpersonen, die niet dat aanvullende na een onderbreking voorschrijven. Geef jezelf de tijd aan te passen.

Stap 3

Ga naar geplande voor follow-up bezoeken met uw arts. Draag de lenzen naar uw afspraak zodat uw arts kunt zien hoe uw ogen zijn aan te passen aan de lenzen. De CCLS stelt dragen ze voor drie uur voor de afspraak en uw bril met u te brengen.

Waarschuwingen

  • Kennis van uw arts over eventuele hardnekkige ongemak, roodheid, pijn of kwijting terwijl het dragen van de lenzen. Dit zou tekenen van contactlenzen complicaties of infecties, meldt de CCLS.
  • Vermijd zwemmen in gas permeabele lenzen, de CCLS suggereert.

Tips

  • Overwegen gas permeabele lenzen als je de neiging te scheuren lenzen gemakkelijk. Gas permeabele lenzen zijn duurzaam en kunnen duren voor de jaren, zegt alle over visie.
  • Wees voorbereid op "spektakel vervagen" met gas permeabele lenzen, waarschuwt alles over visie. Dit tijdelijke voorval, gemeenschappelijk met gas permeabele lenzen, impliceert blurriness bij het verwijderen van de contactpersonen, zelfs na uw bril op te zetten. Dit zal passeren, maar sommige patiënten vinden het frustrerend.

gerelateerde artikelen