Voedingsmiddelen te vermijden met Lichen Sclerosus

September 14

Lichen sclerosus kan optreden bij zowel mannen als vrouwen en in zowel volwassenen als kinderen. Terwijl het de neiging om zich voordoen op de geslachtsdelen, verschijnt het ook op niet-genitale gebieden van het lichaam. Behandelingen voor niet-genitale patches en in kinderen en mannen vaak stoppen de voorwaarde wordt weergegeven, maar voor volwassen vrouwen, is de behandeling waarschijnlijk levenslang en eventueel frustrerend. MayoClinic.com notities conventionele behandelingen zijn meestal effectief, maar degenen die nog steeds problemen hebt kunnen beslissen om te zoeken naar alternatieve behandelingen, met inbegrip van beperkingen van het dieet.

Behandeling

Reguliere behandeling merkt voor lichen sclerosus inclusief topische corticosteroïden en andere actuele "immuun-modulerende medicatie," MayoClinic.com. Niet-genitale patches kunnen profiteren van UV-licht behandelingen toegediend door een arts, en hormonen zijn een andere medicatie die uw arts misschien heb je proberen. Geen onafhankelijk klinisch onderzoek is beschikbaar waaruit blijkt dat het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen zal remmen of verergeren van lichen sclerosus. Sommige gezondheidsorganisaties noemen mogelijke levensmiddelen worden gebruikt; bijvoorbeeld, merkt Hamilton Gezondheidswetenschappen in Ontario, Canada, "Sommige vrouwen aanbevelen vermijden zuur of citrus voedingsmiddelen." Dit is echter niet gebaseerd op de gecontroleerde onderzoek maar op anekdotisch bewijs. Een Internet zoeken zal opdagen sites bieden advies uit het vermijden van suiker aan het volgen van een glutenvrij dieet, maar de sites bieden geen werkelijke onderzoeken aan de back-up van het advies. Dieet vorderingen te behandelen zoals je zou een supplement dat u nog nooit gehoord van; Bekijk het grondig met uw arts alvorens het te proberen.

Oxalaat dieet

Hoewel het bij mannen voorkomen kan, is lichen sclerosus soms meegeteld als deel van een groep van vaginale aandoeningen bekend als Vulvodynie. Wat onderzoek bestaat dat banden een dieet laag in oxalates tot verbetering van Vulvodynie symptomen. Een studie van maart 1999 in "American Family Physician" verslagen over case-studies in welke volwassen vrouwen met vulvaire irritatie en Vulvodynie diagnoses geprobeerd een lage-oxalaat dieet samen met verscheidene andere rechtsmiddelen; deze vrouwen verslag verbetering, maar hun symptomen bevatte geen lichen sclerosus specifiek. De onderzoekers speculeren dat oxalates, gevonden in voedsel zoals spinazie en noten, langdurige irritatie kunnen maken.

Waarschuwingen

Verslagen van positieve resultaten van het volgen van een low-oxalaat dieet zijn zuiver anekdotisch, en de algehele behandelingen opgenomen andere medicijnen; het blijft onzeker welk deel van de behandeling de meest effect gehad. Oxalates komen vaak voor in voedingsmiddelen die normaliter beschouwd als belangrijk voor een goede gezondheid, dus werken met een diëtist als u ervoor kiest om te proberen een low-oxalaat-dieet. Naast de spinazie en noten zijn oxalates in bieten, chocolade, soja, boerenkool, snijbiet, boekweit en verschillende andere voedingsmiddelen.

Overwegingen

De BBC noten eten van een gezond dieet die u voorziet van passende hoeveelheden zink en vitamine C en E is goed voor de huid van de algemene gezondheid. Als met een huidaandoening is het zinvol om Vermijd voedingsmiddelen die qua voedingswaarde leeg en dat alleen extra calorieën, om ervoor te zorgen dat u voldoende ruimte hebt voor levensmiddelen die de gewenste voedingsstoffen bevatten.


gerelateerde artikelen