Neurologische symptomen van de ziekte van Bechterew

April 11

Neurologische symptomen van de ziekte van Bechterew

Ziekte van Bechterew, is als, een vorm van spinal artritis. Als het sacro-iliacale gewricht tussen de wervelkolom en de heupen om te fuseren kunnen veroorzaken. De ribben kunnen ook zekering als ademhaling problemen veroorzaakt. Hoewel de neurologische symptomen zijn zeldzaam, kunnen notities de Bechterew Association of America, zenuwpijn en irritatie voortvloeien uit impingement van de zenuwen in de wervelkolom en de gewrichten.

Cauda Equina syndroom

Cauda equina syndroom, CES, is een neurologische aandoening veroorzaakt door het knijpen van de spinale zenuwen in de lagere of lumbale wervelkolom. De ruimte tussen de wervels bieden de spinale zenuwen de ruimte voor het verzenden van berichten in de organen, spieren en weefsels van het lichaam. Deze zenuwen komen samen in een gracht aan het einde van de wervelkolom. Dit kanaal bevat bundels van zenuwwortels die eruit als een paardestaart zien. Deze zenuw bundel stuurt en vervolgens berichten ontvangt van het onderste gedeelte van het lichaam naar de hersenen. Cauda equina syndroom treedt op wanneer deze zenuwen worden gevangen tussen de gesmolten wervels. Deze entrapment leidt tot gevoelloosheid, pijn en tintelingen in de benen en verstoort de functies van bekken organen zoals de nieren, de urethra, de prostaat, de large darmen en de voortplantingsorganen, volgens de Bechterew Association of America.

Radiculopathy

Radiculopathy is een zenuw wortel handicap dat optreedt wanneer groepen van zenuwen worden geknepen en hun kern ontstoken. Zenuwwortels zijn grotere bundels van zenuwen die tak in kleinere zenuwen die betrekking hebben op het lichaam. Deze impinged zenuwen niet ontvangen voldoende bloedstroom en ondervindt bij het uitvoeren van berichten nodig voor orgel en spier functioneren. Symptomen van radiculopathy zijn spier controleproblemen, tintelend, doof gevoel, zwakte en pijn in de armen en benen. Lumbale of lage rug radiculopathy wordt gerapporteerd in het cauda equina syndroom. Pijn als gevolg van deze zenuw wortel impingement kan uitstralen naar andere delen van het lichaam.

Cervicale Myelopathie

Cervicale spondylotic Myelopathie, CSM, in de ziekte van Bechterew veroorzaakt ontsteking van de wervelkolom in de nek, borst en armen. Deze ontsteking veroorzaakt pijn in de wervels die het dichtst bij de schedel en dwingt de zenuwen tegen de wervels pijn veroorzaakt. Symptomen van Cervicale Myelopathie zijn stijfheid in de nek en de diepe pijn aan beide zijden van de bovenste ruggengraat. Schouder pin en struikelen tijdens het wandelen zijn ook symptomen van CSM, omdat deze pijn vergelijkbaar met de radiculopathy straalt. De American Academy of Family Physicians merkt ook bijkomende symptomen zoals kraken geluiden met nek bewegingen, scherpe pijn in de arm, elleboog, pols en vingers gevoelloosheid en tintelingen in de handen.

Overwegingen

Hoewel er geen remedie is voor de ziekte van Bechterew, kan selectieve zenuw blokken verlichten de pijn en het ongemak die is gekoppeld aan het smelten van de wervels in de borst en de lumbale wervelkolom. Zenuw blokken gebruiken een fluoroscope, x-ray imaging hulpmiddel waarmee artsen om specifieke zenuwen en groepen van zenuwen voor medicatie injectie te vinden. Steroïden, opiaten en verdoving worden gebruikt ter vermindering van pijn en ontsteking in de zenuwen gevangen tussen gesmolten gezamenlijke facetten, merkt de Yale Medical Group.

Deskundige inzicht

Een studie voltooid door Reumatologie International, januari 2009, getiteld "neurologische complicaties van Ankylosing Spondylitis: neurofysiologische beoordeling" werd geschreven door Eman M. Khedr, Sonia M. Rashad, Sherifa A. Hamed, Fatma El-Zharaa. De studie gemeld dat 25 procent van de 24 pati├źnten studeerde, neurologische stoornis zoals Cervicale Myelopathie waardoor gevoelloosheid en tintelingen in de armen en de radiculopathy had. De auteurs erkennen dat dit een kleine studie was en dat aanvullende studie moet worden beoordeeld van de neurologische symptomen van AS.


gerelateerde artikelen