Dranken aan Lagere Cholesterol

December 11

Dranken aan Lagere Cholesterol

Hoge niveaus van slechte cholesterol en het totale cholesterol verhogen uw risico op hart-en vaatziekten en beroerte. Totaal cholesterol houdt rekening van zowel low-density lipoprotein, slechte cholesterol, en high-density lipoprotein of goede cholesterol niveaus. Volgens de Mayo Clinic speelt uw dieet een cruciale rol bij het verminderen van cholesterolniveaus. Toe te voegen bepaalde dranken aan uw dieet kunnen zinvol zijn.

Groene thee

Groene thee bevat de hoogste niveaus van antioxidanten, polyfenolen genoemd. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center tonen verschillende studies aan dat deze drank LDL-cholesterol en het totale cholesterolgehalte kan verlagen. Het verhoogt ook de niveaus van HDL cholesterol, die slechte cholesterol van uw slagaders veegt. Onderzoekers geloven dat de Groene theepolyphenols absorptie van cholesterol in de darm remmen en de uitscheiding uit je lichaam verbeteren.

Bessen sap

Bessen helpen bloed cholesterolniveaus te verminderen, maar sommige zijn doeltreffender dan andere. In een studie, uitgevoerd door de Universiteit van Californië in Davis, vonden de onderzoekers dat verse bessen aanzienlijk gedaald LDL-cholesterol. Bramen waren de meest effectieve, gevolgd door rode frambozen, bosbessen en aardbeien. Meer onderzoek is nodig voor het bepalen van het bedrag van de bessen of SAP mensen moeten verbruiken aan lagere cholesterol. Echter kan meer bessen sap drinken op een regelmatige basis voordelig zijn.

Taart kersensap

Zure kersen worden geladen met anti-oxidanten die verschillende voordelen bieden, zoals het verminderen van cholesterolniveaus. In een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Michigan cardiovasculair Center, ratten die hele scherpe kersen poeder ontvangen als onderdeel van een vetrijke voeding had aanzienlijk lagere niveaus van cholesterol dan andere ratten. Kersensap is beschikbaar bij supermarkten en natuurlijke gezondheid winkels. Echter kun je ook je eigen op huis met behulp van gedroogde kersen of kersen poeder.

Gember thee

Gember heeft medicinale eeuwenlang gebruikt voor de behandeling van gezondheidsproblemen zoals misselijkheid en diarree. Voorlopige studies blijkt ook dat het ook kan lagere cholesterol helpen en voorkomen atherosclerose, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, waarin wordt aanbevolen het niet nuttigen van meer dan 4 gram gember dagelijks.

Let op

Terwijl groene thee en gember thee in het algemeen veilig zijn, kunnen ze bijwerkingen veroorzaken in sommige gevallen. Bijvoorbeeld, kan drinken van te veel groene thee veroorzaken slapeloosheid, duizeligheid of prikkelbaarheid. Gember thee kan leiden tot brandend maagzuur of maag overstuur. Deze dranken kunnen ook communiceren met bepaalde medicijnen. Raadpleeg uw arts over het nuttigen van deze drankjes om te bepalen uw cholesterolgehalte.


gerelateerde artikelen