Betekent zo veel als reguliere zout zee zout of koosjer zout invloed bloeddruk?

December 23

De effecten van keukenzout op uw bloeddruk komen uit de component van het natrium in keukenzout of natriumchloride en niet van de variëteit of productieproces. Het natriumgehalte varieert tussen regelmatige en gejodeerde gekorrelde Geëvaporeerd zout, kosher zout en zeezout, maar dezelfde hoeveelheid natrium uit een van deze bronnen produceert hetzelfde effect op je bloeddruk. Bijkomende factoren, zoals uw houding, bloed kalium en vasculaire schade, kunt ook uw niveau van de bloeddruk in de aanwezigheid van een vast bedrag van natrium.

Zout rassen

De variantie in het natriumgehalte van food grade zouten of natriumchloride, optreedt bij verschillende dichtheden van zoutkristallen. Gewone keukenzout van standaard dichtheid, bijvoorbeeld, bevat 2400 mg natrium in 1 theelepel. Volgens het Instituut van zout, soorten eetbare zout die grovere hebben lagere dichtheid en, dus, relatief lagere gehalte aan mineralen. Kosher zout is doorgaans Grover en platter in kristal vorm. Zeezout kan worden geproduceerd grover of fijner en bevatten extra minerale ionen in kleine hoeveelheden. Omdat de chemische samenstelling van zeewater wereldwijd varieert en omdat fabrikanten zout op verschillende dichtheden verkopen, is de enige manier om te weten hoeveel natrium in het zout dat je eet om te lezen het pakket voeding feiten om te leren het natriumgehalte per portie, oftewel ¼ tsp. in het geval van zout.

Natrium actie

Welk type zout u gebruikt, meldt de U.S. Department of Agriculture dat de meer natrium in je bloedbaan, hoe hoger uw bloeddruk zal gaan, gemiddeld. Wanneer u natrium consumeren, beweegt de vloeistof van cellulaire omgevingen naar het bloed, het creëren van meer volume en daarom meer druk op de bloedvaten.

Aanvullende voeding overwegingen

De aanwezigheid van natrium in het bloed wordt verzacht door een groter lichaam verhouding tussen kalium, die u uit het voedsel dat je eet voortvloeien. De National Institutes of Health heeft betrekking op dat het aandeel van deze twee mineralen is een factor die bevordert of de ontwikkeling van hoge bloeddruk na verloop van tijd ontmoedigt.

Betekenis

De aanbevolen bovengrens voor natrium inname bij gezonde volwassenen vanaf elke voedselbron, met inbegrip van alle soorten tafelzout, is 2300 mg per dag. U kunt het bijhouden van uw dagelijkse vooruitgang op basis van het natriumgehalte vermeld op de etiketten van het pakket. Deze limiet overschrijden vaak verhoogt uw risico voor onvoldoende kalium consumptie en chronische hoge bloeddruk of hypertensie. Hypertensie is de primaire oorzaak van potentieel dodelijke hart-en vaatziekten.


gerelateerde artikelen