Empathie in tieners

August 25

Empathie in tieners

Empathie is een veel geliefde sociale waarde en wordt beschouwd als een essentieel onderdeel van sociale intelligentie. Het is niet ongebruikelijk voor ouders willen hun kinderen bewust te zijn van de gevoelens van anderen om hen heen. Het is ook belangrijk voor ouders om te begrijpen wanneer dit bewustzijn begint te ontwikkelen in hun kinderen. Psychotherapeuten hebben geprobeerd een manier vinden om te meten van empathie, maar tot dat gebeurt, de ouders kunnen hebben afhankelijk van hun waarneming van empathie in hun tienerjaren.

Fysiologie van empathie

De mediale prefrontale cortex ligt in het voorste deel van de hersenen wordt geassocieerd met alle op hoog niveau denken, met inbegrip van zowel schuld als empathie. Terwijl bij volwassenen, de mediale prefrontale cortex is volledig ontwikkeld, de ontwikkeling is nog steeds gaande is in de tienerjaren. Dit leidt vaak psychologen om te geloven dat tieners een gevoel van empathie zoals ontwikkeld als die bij volwassenen niet hebben. Naarmate het kind ouder wordt, ontwikkelt empathie meer. Dit kan betekenen dat een kind in zijn vroege tienerjaren niet zo sterk ontwikkeld als die in oudere tieners empathie wellicht.

Denken in tienerjaren

University College London Institute of Cognitive Neuroscience beweert dat naarmate kinderen ouder worden, hun denken strategie├źn ook beginnen te veranderen. Volwassenen zijn in staat om erachter te komen van de gevolgen van hun acties veel sneller dan tieners. Tieners, kunnen terwijl niet traag op het begrijpen van de gevoelens van degenen om hen heen, denken aan hun eigen zelf en zichzelf de vraag "Wat zou ik doen?" in plaats van de gevoelens van anderen in aanmerking te nemen. Ze zijn niet altijd in staat rekening te houden met het effect van hun acties op anderen.

Mythes over tieners en empathie

Er is een heersende mening dat tieners verhard en verstoken van alle empathie zijn, en dit een mythe is. Als tieners meer ervaring opdoen, zijn ze gevoeliger voor de gevoelens van anderen. Adolescenten zijn in een ontwikkelingsstadium waartegen ze meer zelfbewust zijn. Ze besteden tijd proberen te concentreren op hun eigen gevoelens, maar dit doet niet voortkomen uit de botheid of een eigenzinnige denial of andermans gevoelens. Hun staat van hormonale wanorde maakt ze ook kwetsbaarder voor emotionele volatiliteit, maar dit is geen botheid.

Parent's rol in de ontwikkeling van empathie

Het National Institute of Mental Health gevonden dat kinderen empathie vanaf zeer jonge leeftijd van de ouders kunnen worden geleerd. Terwijl tieners kunnen traag op de ontwikkeling van empathie op hun eigen, kunnen ouders maken een warm en het begrip milieu empathie aanleren. Ouders kunnen ontwikkelen familie regels en hebben positieve strategie├źn voor opleiding gedrag. Dit machtigt het kind en laat hem aan het ontwikkelen van empathie naar de leden van de familie. De ouder kan ook richten op het onderwijzen van het kind overeenkomsten tussen zijn eigen gevoelens en de gevoelens van anderen.


gerelateerde artikelen