Coenzym Q10 is lagere Cholesterol?

March 6

Coenzym Q10 is lagere Cholesterol?

Met hoog cholesterolgehalte verhoogt uw risico voor de nummer een doodsoorzaak in de Verenigde Staten--hart-en vaatziekten. Stappen onderneemt om lagere uw cholesterolniveaus, met name uw LDL en totaal cholesterol, zorgt u ervoor dat uw slagaders wordt geblokkeerd en veroorzaken een hartaanval. Mensen met hoog cholesterolgehalte hebben de neiging te hebben lagere niveaus van coenzym die Q10 met die van gezonde mensen vergeleken. Echter lagere nemen van CoQ10 supplementen niet uw cholesterol, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.

Coenzym Q10 functie

Coenzym Q10 is een stof die gelijkaardig aan vitaminen werkt. Je lichaam produceert CoQ10, die het gebruikt voor het maken van eiwitten, contract van de spieren en energie leveren voor uw cellen, en je krijgt ook een klein bedrag als je zeevruchten en vlees consumeren. Coenzym Q10 werkt als een antioxidant, verhoogt uw immuunsysteem en uw energieniveaus en kunnen lagere hoge bloeddruk en uw risico voor hart-en vaatziekten en hart falen. CoQ10 kan ook helpen voor de behandeling van de ziekte van Huntington, de ziekte van Parkinson en spierdystrofie, en helpen om te voorkomen dat migraine, volgens MedlinePlus.

Co-enzym Q10 en statines

Mensen die soms nemen van statines vullen met coenzym Q10, omdat cholesterol-verlagende medicijnen ook naar lagere co-enzym Q10 niveaus weergegeven. Nemen van CoQ10 supplementen verhoogt je het niveau van deze anti-oxidant zodat ze gelijkaardig aan die van gezonde mensen, zijn zonder de statines minder effectief. In feite, kan coenzym Q10 verminderen de spier- en gewrichtspijn, die mensen vaak als een neveneffect van het nemen van statines ervaren, waardoor het makkelijker voor u om door te gaan met deze behandeling.

Bijwerkingen en veiligheid

De meeste mensen verdragen goed van coenzym Q10. U kan echter ervaring minder belangrijke bijwerkingen, met inbegrip van diarree, verlies van eetlust, misselijkheid, maag en braken verstoren. CoQ10 mag het verlagen van uw bloeddruk, dus neem het niet binnen twee weken na het hebben van chirurgie, of als je bloeddruk medicatie nemen. Spreken met uw arts voordat u begint met het gebruiken van dit supplement, als co-enzym die Q10 kan ook met andere medicijnen, met inbegrip van warfarine en chemotherapie drugs interfereren.

Andere methoden aan Lagere Cholesterol

Uitoefenen, kunnen medicijnen cholesterol, afvallen en een dieet volgt trans vetarm en verzadigd vet dat veel fruit bevat, groenten en gehele korrels alle hulp aan lagere uw cholesterolniveaus. Dit is vooral belangrijk als er andere risicofactoren voor hart-en vaatziekten, zoals roken, hoge bloeddruk, lage HDL-cholesterol en een familiegeschiedenis van hart-en vaatziekten.


gerelateerde artikelen