Voordelen voor de gezondheid van Canola olie

June 11

Voordelen voor de gezondheid van Canola olie

Canola olie, gemaakt uit de zaden van een eetbare vorm van de plant koolzaad, heeft lichte gezondheidsvoordelen wanneer gebruikt in de keuken en in salade dressings. De voordelen van canola olie zijn voornamelijk te wijten aan zijn alpha-linoleenzuur zuurgehalte (ALA). Helaas zijn essentiële vetten die het lichaam gebruiken kunt om de actieve vormen van omega-3 vetzuren vergelijkbaar met de gezonde vetten gevonden in visolie. Hoewel niet zo effectief als visoliën, zijn enkele van de gezondheidsvoordelen van canola olie, zoals bescherming tegen hart-en vaatziekten, vergelijkbaar. Het Institute of Medicine raadt 1,6 g omega-3 vetzuren per dag voor mannen boven de leeftijd van 19, en 1.1 g per dag voor vrouwen boven de leeftijd van 19. Een eetlepel van canola-olie bevat 1,3 g van omega-3's.

Minder kans op hart-en vaatziekten

De omega-3 vetzuren gevormd uit ALAs in canola olie kan helpen verminderen van bloedspiegels van triglyceriden, die vetten die circuleren in het bloed zijn en onmiddellijk gebruikt voor energie door spierweefsel, of zijn opgeslagen in vetweefsel voor later gebruik. Hoge niveaus van triglyceriden in het bloed worden beschouwd als een risicofactor voor de ontwikkeling van hart-en vaatziekten en acute pancreatitis. Mensen die het volgen van een dieet dat hoge niveaus van ALAs bevat zijn ook minder kans om te ervaren een fatale hartaanval, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. De voordelen van canola olie worden beschouwd wanneer het wordt gebruikt ter vervanging van minder gezonde verzadigde vetten in de voeding, zoals boter en tropische oliën (zoals kokosolie en palmpitolie) die worden gebruikt in de voedingsindustrie.

Verminderde ontsteking

Voordelen voor de gezondheid van Canola olie omvatten verminderde gezamenlijke tederheid en stijfheid, en een grotere mobiliteit voor mensen die lijden aan ontsteking als gevolg van artritis. Helaas in canola olie kan ook verminderen ontsteking geassocieerd met astma. De gezondheidsvoordelen van canola olie zich ook ook uitstrekken tot andere inflammatoire aandoeningen zoals ontstekingsdarmziekte en colitis ulcerosa.

Vitamine E

Voordelen voor de gezondheid van Canola olie omvatten haar bijdrage van vitamine E aan het dieet. Een eetlepel van canola-olie bevat 3,1 mg, of ongeveer 15 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine E. vitamine E is een antioxidant, wat betekent dat het lichaamscellen beschermt tegen schade en verwoesting die tot chronische ziekten leiden kan. Een 2008-overzicht van de wetenschappelijke literatuur met betrekking tot vitamine E, gepubliceerd in het tijdschrift "Huidige advies in Lipidology," suggereert dat voldoende hoeveelheden vitamine E in de voeding gedurende een levensduur tegen de ontwikkeling van chronische ziekte en plotselinge dood aan hartaanval beschermen zal.


gerelateerde artikelen