Gezond eiwitrijk Snacks

April 3

Gezond eiwitrijk Snacks

Overzicht

Eiwit, volgens de Centers for Disease Control, komt voor in elke spier, weefsel en cel in ons lichaam. Eiwitten in het lichaam wordt afgebroken en moet worden vervangen door middel van voeding. Het Institute of Medicine beveelt aan dat de meeste mensen 10 tot 35 procent van hun totale calorieën uit eiwitten consumeren. Voor de gemiddelde 2000-calorie dieet, dit komt neer op ongeveer 50g of meer eiwit per dag. Vlees, gevogelte, vis en eieren zijn sommige algemeen erkende eiwitrijke onderdelen van maaltijden gedurende de dag. Er zijn echter vele andere voedingsmiddelen, zowel dierlijke als plantaardige, die een rijke bron van proteïne, niet alleen tijdens de maaltijd, maar ook in tijden van de snack bieden kunnen.

Noten en zaden

Gezond eiwitrijk Snacks

Een ounce van noten, volgens het VS departement van landbouw nutriënt Database, bevat tussen de 4 en 6 g eiwit. De Harvard University School of Public Health zegt dat noten niet alleen een bron van eiwit zijn, maar ook risico van hart-en vaatziekten verminderen kunnen als meerdere malen per week gegeten. Het is belangrijk om te voorkomen dat overeten noten omdat ze 150 tot 200 calorieën per ounce bevatten. Maar het gebruik van noten als een vervanging voor chips of andere zoute snacks kan bieden een gezonde snack alternatief. Zaden, zoals zonnebloem of pompoen zaden, zijn ook een rijke eiwitbron, bij 6 tot en met 9 g eiwit per ounce.

Smoothies en andere zuivel gebaseerde Snacks

Gezond eiwitrijk Snacks

Een mix van gesneden fruit en honing, samen met een kopje van yoghurt, kunt een eiwitrijke smoothie te drinken als tussendoortje tussen de maaltijden. Een kopje yoghurt, bieden in een smoothie of alleen, 8 tot en met 13g eiwit per kopje, afhankelijk van het merk en type van yoghurt. Daarnaast biedt 1 oz. van kaas ongeveer 7 gram eiwit, volgens het Amerikaanse departement van landbouw nutriënt Database. Kaas kan alleen, zoals met mozzarella tekenreeks kaas gegeten, of gesneden met volkoren crackers als eiwitrijke snack. 1 kopje melk of chocolademelk, 8 g eiwit per kopje, bieden ook eiwitten na een training of tussen de maaltijden.

Cornflakes en muesli

Gezond eiwitrijk Snacks

Zemelen granen en op basis van tarwe granen bieden ongeveer 3 tot 6g eiwit per kopje, volgens het Amerikaanse departement van landbouw nutriënt Database. Een kopje droge granen, of met 1/2 kop laag vetgehalte of afgeroomde melk, bieden een eiwitrijke snack na een training, tussen de maaltijden of als een gezond alternatief voor een zoete snack voor het dessert. Bovendien, muesli, waarin ongeveer 4g eiwit, 1/2 kopje kan worden gegeten met rozijnen en andere gedroogde vruchten als een eiwitrijke trail mix of gebruikt als een eiwitrijke topping naar yoghurt.

De ideeën van andere eiwitrijke Snack

Gezond eiwitrijk Snacks

Een 1-tbsp. portie hummus op 1g eiwit, pindakaas op ongeveer 4 gram eiwit of roomkaas bij 1 tot 2g eiwit verspreid over crackers of selderij stokken kunnen bieden een gezonde, eiwitrijke snack. Andere eiwitrijke snack ideeën zijn 1 oz. van salami, 1/2 kopje magere pudding, of een 1 oz. muesli bar, die allemaal bijdrage leveren van tussen de 3 en 4 g eiwit.


gerelateerde artikelen