Afwijkingen in de temporale kwab

July 16

Afwijkingen in de temporale kwab

Foto van de hersenen als twee bokshandschoenen zet naast elkaar, handen gekruist, duimen geconfronteerd in blik richting en handpalmen naar beneden. Kijk naar de foto van de zijkant. De dikke duimen aan elke kant zijn de temporale kwabben. De temporale lobben zijn cruciale plaatsen voor taal, spraak, geheugen, Objectherkenning en emotie. Afwijkingen in de temporale kwabben kunnen problemen geven op elk van deze functies.

Stotteren

Jarenlang was wetenschappers geloofden stotteren een gevolg van sociale fobie. Blijkt van oorsprong zijn uit een afwijking in de temporale kwabben, de centra voor spraak- en taal, verslagen van Tulane University neurowetenschapper Dr Anne Foundas in Science Daily. Foundas en collega's keek een 16 stotteraars en 16 besturingselementen en vond dat de temporale kwabben van de stotteraars aanzienlijk vergroot waren en soms had een onregelmatige vorm. Dit kan erop duiden dat stotteraars een grotere capaciteit hebben voor het leren en taal dan niet-stotteraars te verwerken.

De ziekte van Alzheimer

Een sterk immuunsysteem onmisbaar voor een gezond leven. Maar onderzoekers hebben nu ontdekt dat het mensen in het risico voor het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer zou kunnen brengen. Alzheimer treedt op wanneer de amyloid-bèta eiwit vormt plaques in de temporale kwab de hippocampus, een center cruciaal voor geheugen. De plaques veroorzaken de neuronen van de hippocampus inactief en sterven ze af. De onderzoekers, die hun resultaten gemeld in de maart 3, 2010, kwestie van "PLoS ONE," vond dat de amyloid-bèta eiwit hersenen ontsteking bevordert maar blijkbaar ook helpt om de bestrijding van infecties in de hersenen.

Temporale kwab beroerte

Een beroerte of een andere soortgelijke schade in de temporale kwabben van de hersenen kan beschadigen vermogens om alles te identificeren geluiden. Volgens een review artikel gepubliceerd in het juni 2009 nummer van "Nature Neuroscience", taal wordt verwerkt in twee verschillende auditieve stromingen: de "wat" stream en de "hoe/waar" stream. Beide auditieve stromen beginen in de auditieve cortex in de temporale kwabben. Sommige van de informatie dan de opbrengst via de buitenkant van de temporale kwabben, die de identiteit van de geluiden te berekenen. Een ander deel van de informatie loopt door de Pariëtale kwab, die berekent geluid locatie, beweging door de ruimte en geeft feedback in toespraak.

Hersenen krimp bij mannen

De temporele en frontale kwabben krimpt met leeftijd, maar de krimp is meer uitgesproken bij oudere mannen, meldt Henry Ford psychiater Dr. Edward Coffey in Science Daily. Coffey en zijn team gescand de hersenen van 330 onderwerpen boven de leeftijd van 66. Aan de buitenkant van de temporele en frontale kwabben van de mannelijke studiedeelnemers vonden ze overtollige hersenvocht. Een toename van de cerebrospinale vloeistof is een sterke indicator van een atrofie van de onderliggende gebieden, zegt Coffey, de hoofdonderzoeker van de studie.

Temporaalkwab epilepsie

Temporale kwab epilepsie treedt op wanneer de neuronen in de temporale kwabben hyperactief en gaan ongecontroleerd afvuren. Dit kan verspreid naar de hele hersenen leidt tot een wereldwijde aanval, wat tot een ineenstorting, oncontroleerbare spasmen en een verlies van bewustzijn leidt. Temporele Lobectomie is een chirurgische ingreep dat de anterior en mediale delen van de temporale kwab verwijdert. Het herbeleeft de intensiteit van de vangsten in maximaal 75 procent van de patiënten, maar vereist het verwijderen van 30g of meer cerebrale weefsel. In een klassieke recensie in de "Journal of the Royal Society of Medicine" meldt C. E. Polkey dat een temporele Lobectomie tot talrijke neurologische aandoeningen leiden kan, variërend van gezichtsveld tekorten tot psychotische stoornissen. Ondanks de ernstige gevolgen van het verwijderen van een groot deel van de hersenen, wordt temporele Lobectomie nog steeds uitgevoerd in de Verenigde Staten als drug therapeutische benaderingen falen.


gerelateerde artikelen