Wat zijn de totale koolhydraten?

October 9

Wat zijn de totale koolhydraten?

Koolhydraten zijn samengesteld uit de chemische elementen koolstof, waterstof en zuurstof. Deze elementen voorzien ons van calorieën door het produceren van warmte in het lichaam als koolstof uit voedsel met zuurstof in de bloedbaan verenigt. Koolhydraten helpen ook met eiwit en vetstofwisseling, als vetten koolhydraten nodig om te worden gebruikt. Onze lichamen zijn in wezen "ovens" moeten koolhydraten als brandstof.

Energiebron

Alle levensmiddelen vallen in drie categorieën van macronutriënten van koolhydraten, eiwitten of vetten. Je moet alle drie te functioneren, plus een lijst van vitaminen en mineralen genoemd micronutriënten. Koolhydraten op basis van het Amerikaanse departement van landbouw voedingsrichtsnoeren, en zijn uw voornaamste bron van energie en een eersteklas bron van vitaminen, mineralen en vezels. Koolhydraten zijn te vinden bijna uitsluitend in plantaardig voedsel, met een paar uitzonderingen na.

Voedingswaarde feiten-etiket

De voedingswaarde-etiket feiten te vinden op alle verpakte levensmiddelen lijsten de dienende grootte, calorieën, vetten, cholesterol, natrium, kalium, koolhydraten en eiwitten. De term "Totale koolhydraten" omvat de totale hoeveelheid voedingsvezels, suikers en andere koolhydraten. U kunt ook zien "extra koolhydraten," die zijn koolhydraten die niet kunnen worden ingedeeld als fiber of suikers. Deze koolhydraten zijn meestal nonnutritive vulstoffen zoals emulgatoren of andere toegevoegde ingrediënten.

Voedingsvezels

Vezel, een koolhydraat, is een belangrijk voedsel voor de bevordering van de gezondheid. Fiber kan oplosbare of onoplosbare, en wordt vaak aangeduid als ruwvoer, die resistent tegen het lichaam van de spijsverteringsenzymen is. Vezel ook behoudt water waardoor constipatie. Dientengevolge, is slechts een relatief kleine hoeveelheid vezel eigenlijk verteerd of gemetaboliseerd. In plaats daarvan, de meeste van het beweegt door middel van het maag-darmkanaal, het oppakken van giftige stoffen en onzuiverheden, en uiteindelijk eindigt als kruk. Volgens de richtlijnen van het dieet voor Amerikanen, moeten ongeveer 60 procent van je totale dagelijkse calorieën afkomstig zijn van koolhydraten, waaronder 25 gram vezels.

Suikers

Alle suikers en zetmeel zijn koolhydraten. Wanneer u de aanbieding "suikers" onder "Totale koolhydraten" op het voedingswaarde-etiket voor feiten ziet, verwijst dit naar hoeveel suiker in elke portie is. Toegevoegde suikers bevatten witte suiker, high-fructose corn siroop en andere zoetstoffen toegevoegd aan voedingsmiddelen in verwerking. Deze waarde kan ook de suikers natuurlijk voorkomende in de ingrediënten zoals fructose uit toegevoegde vruchten of lactose, die is aangetroffen in melk bevatten.


gerelateerde artikelen