Raw Food dieet voor atleten

October 4

Raw Food dieet voor atleten

Atleten van alle sporten kunnen met succes uitvoeren op elite niveau door het volgen van een raw food dieet. James Southwood, internationale kickboxing kampioen, Brendan Brazier, Canadees professioneel triatlete en Kenneth G. Williams, derde op de natuurlijke Mr Olympia zijn alle rauwkost beoefenaars. Deze voorbeelden bewijzen hoe effectief een raw food dieet voor atletische prestaties kan worden. Het vereist toewijding, maar met inspanning kunt u optimale prestaties op rauwkost bereiken.

Voordelen

Gecertificeerde klinisch voedingsdeskundige Natalie Rose verklaart de voordelen van een raw food-dieet in het boek "Raw Food Detox dieet." Plantaardig voedsel van nature bevatten enzymen die met menselijke spijsvertering helpen. Helaas, moderne koken methoden wijzigen hen. Wanneer het voedsel wordt verwarmd verleden 118 graden Fahrenheit, worden deze enzymen vernietigd. Oog op het behoud van de enzymen, is de oplossing om te eten van plantaardig voedsel die hebben niet gekookt.

Risico 's

Als een atleet rauwkost, aandacht besteden aan uw inname van ijzer en eiwitten. Verhoogde fysieke activiteit maakt de behoefte aan ijzer en eiwit inname hoger. Dierlijke producten, vooral rood vlees, zijn een belangrijke bron van ijzer en eiwitten. Plantaardig voedsel bieden deze voedingsstoffen zo goed.

Ijzer

Er zijn talrijke rauwe voedingsmiddelen die hoge hoeveelheden van ijzer bevatten. Enkele voorbeelden zijn spinazie, broccoli, bieten, peulvruchten, pompoenpitten, pruimen, datums, watermeloen, alfalfa, quinoa, Zwitsers snijbiet en blackstrap melasse. Ook door de consumptie van voedsel rijk aan vitamine C bij de maaltijden, wordt ijzeren absorptie verhoogd. Fruit zoals sinaasappelen, meloen, aardbeien, grapefruit en citroenen of groenten zoals broccoli, spruiten, tomaten en paprika toevoegen aan uw maaltijden.

Eiwit

Een onderzoek uitgevoerd door Jacob Wilson en Gabriel Wilson en gepubliceerd in de "Journal of the International Society van Sport Nutrition" in 2006 bevestigt dat atleten van eiwitrijke diëten profiteren. Velen beschouwen de dierlijke bronnen van eiwitten te zijn superieur aan de plant op basis van eiwit. Dit is te wijten aan het onvolledige karakter van de meeste planten aminozuur profielen. Gelukkig voor degenen die volgen een raw food dieet, kan een verscheidenheid van plantaardige eiwitbronnen worden gecombineerd om ervoor te zorgen dat alle aminozuren worden ingeslikt. Een herziening in 1994 door Vernon R. Young en Peter L. Pellett in de "American Journal of Clinical Nutrition" gevonden dat aanvullende eiwitten niet hoeven te worden ingeslikt samen, maar het evenwicht in de loop van de dag belangrijk is. Door het eten van een verscheidenheid van groenten, peulvruchten, noten en zaden kan u dagelijks aminozuur behoeften voldoen.

Nutriënt Timing

Timing is van essentieel belang voor alle sporters. Koolhydraten en eiwit inname moet nauwlettend worden gevolgd. Zorg ervoor dat uw glycogeen winkels vol zijn door het consumeren van een koolhydraat rijke maaltijd voor de training en competitie voor optimale prestaties. Een combinatie van eiwitten en koolhydraten mag ingeslikt worden onmiddellijk na de training. Dit bouwt mager spier massa en vult glycogeen winkels sneller dan koolhydraten alleen.

Supplementen

Er zijn een aantal supplementen op de markt die gericht zijn op de rauwkost atleet. Plantaardige eiwitten zoals hennep, rijst en pea zijn beschikbaar in de vorm van handige poeder. Voeg ze aan een post-workout schudden om uw dagelijkse proteïne inname te verhogen.


gerelateerde artikelen