Kalium deficiëntie & rusteloze benen syndroom

October 3

Kalium deficiëntie & rusteloze benen syndroom

Rusteloze benen syndroom of RLS, is een aandoening die zorgt ervoor dat een intense en onweerstaanbare drang om te bewegen van je benen als gevolg van ongemakkelijk sensaties zoals tintelingen, kruipen, trekken of kruipen. De gewaarwordingen worden meestal veroorzaakt door liggend of zittend voor langdurig van tijd. RLS meestal optreedt bij nacht en kan verstoren slaap, wat leidt tot slaperigheid overdag. Ernstige kalium deficiëntie kan bijdragen tot de RLS.

Kalium deficiëntie en rusteloze benen syndroom

Kalium is een essentieel mineraal dat nodig is voor de goede werking van de zenuw en de spier cellen in je lichaam. Kalium is ook belangrijk voor skelet en glad spiercontractie. Kalium tekort kan leiden tot problemen van de zenuw, spierzwakte, spierkrampen en verlamming. Schade aan de zenuwen en spieren van uw lagere voeten door kalium deficiëntie kan bijdragen tot de RLS. U kunt kalium uit voedingsmiddelen en voedingssupplementen.

Bronnen van kalium

Eten van een dieet rijk aan kalium kan helpen voorkomen van kalium deficiëntie. Kalium kunt u verkrijgen van bananen, sinaasappelen, tomaten, kiwi fruit, meloen, melk, vlees, vis, perziken, datums, pruimen, bonen, erwten, spruiten, aardappelen, bloemkool, broccoli, spinazie, boerenkool, Mosterd Groenen en boerenkool.

Kaliumsupplementen

Hebt u een ernstige kalium tekort, kan de arts voorschrijven van kaliumsupplementen. Kaliumsupplementen zijn beschikbaar in de vorm van gewone tabletten, uitgebreid-release tabletten, wervelende tabletten, korrels, poeder en mondelinge vloeistof. Nemen van alle vormen van kaliumsupplementen met een vol glas water of vruchtensap. Niet kauwen of verpletteren uitgebreid-release tabletten. Los kalium poeder, korrels en wervelende tabletten in koud water en drink onmiddellijk. Neem niet meer supplementen dan voorgeschreven. Volg de aanwijzingen van uw arts en apotheek.

Bijwerkingen van kaliumsupplementen.

Kaliumsupplementen moeten alleen worden genomen onder toezicht van een arts als gevolg van mogelijke bijwerkingen. Voorkomende bijwerkingen houden maag irritatie, misselijkheid en diarree. Levensbedreigende effecten omvatten vertraagd hartslag, spierzwakte en abnormale hartritme. Zoek onmiddellijk medische zorg als u zware borstpijn en onregelmatige hartslag ontwikkelen.


gerelateerde artikelen