Gedroogde kersen en obstipatie

April 26

Gedroogde kersen en obstipatie

Met hoge niveaus van vitamine A en krachtige antioxidanten verdient kersen een prominente plaats in uw dieet. Eten meer gedroogde kersen, samen met het drinken van veel water en eten andere vezelrijk voedsel, is een goede manier om constipatie bij baai te houden. Terwijl andere gedroogde vruchten grotere hoeveelheden vezels wellicht, bevatten gedroogde kersen nog genoeg vezels en sorbitol waarmee u kunt voldoen aan uw dagelijkse behoeften en houden u regelmatig.

Constipatie

De nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse definieert constipatie als zijnde van minder dan drie darmbewegingen per week met ontlasting die hard, klein en moeilijk te passeren. Terwijl constipatie ongemakkelijk is, is het een symptoom en niet een ziekte op zich. Zelfhulp maatregelen voor preventie en behandeling zijn meestal genoeg om je weer op de rails, maar moet u uw arts raadplegen als het aanhoudt of andere complicaties ontstaan.

Vezel

Gedroogde kersen bevatten 2 g vezel in een 1/2 kopje presenteren, minder dan de vezel in pruimen of gedroogde abrikozen, maar nog steeds een goede hoeveelheid kunt bereiken van 20 tot 35 gram per dag, de bedragen aanbevolen door de American Dietetic Association. De vezel helpt verplaatsen van voedsel door je darmen voordat al het water wordt geabsorbeerd, houden van uw ontlasting vochtbestendig en gemakkelijker te elimineren. Bovendien biedt de vezel bulk en een zachtere textuur aan uw ontlasting, waardoor ze makkelijker voor je lichaam te geven. Omdat een laag in vezel dieet veroorzaken de meeste constipatie, zal eten gedroogde kersen u helpen behandelen en voorkomen van de voorwaarde.

Sorbitol

Foods hoog in sorbitol, een natuurlijke suiker, de neiging om een laxerend effect hebben bij sommige mensen. Volgens de website van de NHS bewijs zijn de niveaus van sorbitol vijf tot 10 keer hoger in gedroogd fruit dan in vers fruit. Hebt u een fructose-intolerantie, kan de sorbitol in gedroogde kersen veroorzaken problemen met de spijsvertering, zoals maagpijn, gas of diarree.

Met behulp van gedroogde kersen

Gooi een gulle handvol gedroogde kersen in uw volgende partij chocoladeschilferkoekjes, je volgende kom havermout, of in elk recept dat om rozijnen vraagt of elke andere gedroogde vruchten, zoals snelle broden en muffins. Probeer gedroogde kersen in groene salades, fruitsalades en sauzen voor vlees en kip. Kersen ook toevoegen een notitie van kleur en smaak aan apple of pear taarten en chips.


gerelateerde artikelen