Oorzaken van pijn van de thoracale wervelkolom

May 18

Oorzaken van pijn van de thoracale wervelkolom

Overzicht

De thoracale wervelkolom bestaat uit 12 wervels, die worden gescheiden door schijven en aangesloten op de ribben. Verscheidene voorwaarden kunt variërende graden en soorten pijn in de thoracale wervelkolom. Verstuikingen zijn de meest voorkomende en minst ernstige--maar soms de meest pijnlijke. Andere minder voorkomende maar ernstigere aandoeningen, zoals tumoren, soms niet veel pijn genereren.

Verstuikte gewrichten

Verstuikte gewrichten in de thoracale wervelkolom kunnen zijn de meest voorkomende bron van pijn en de zwaarste. Twee soorten van de gewrichten kunnen leiden tot deze pijn--facetgewrichten, die de wervels te verenigen, en de gewrichten van de costovertebral, die de wervels bij hun bijbehorende ribben. Facet gewrichtspijn is meestal scherp, beperking van uw vermogen om te bewegen, terwijl costovertebral pijn vaak als de steekpartij beschreven wordt. Een ernstige, linkerpagina costovertebral verstuiking kan nabootsen een hartaanval.

Gespecialiseerd

Gespecialiseerd, het type van de slijtage van spinal artritis, is gebruikelijk onder volwassenen 45 en ouder. De vroege stadia van gespecialiseerd in de thoracale wervelkolom maken een achy stijfheid tussen uw schouderbladen, soms uitstralende rond je ribbenkast. Deze stijfheid is meestal erger in de ochtend, maar vermindert met de activiteit. Latere stadia van artritis kunnen zenuwen in dit deel van je wervelkolom, maken een intermitterende, brandende pijn irriteren.

Fracturen

Diepe, saai, constante pijn kan worden veroorzaakt door fracturen van de thoracale wervelkolom. Osteoporose is de meest voorkomende oorzaak vanwege de verminderde botdichtheid, wat tot compressie fracturen leidt. Trauma van een ernstige val of auto-ongeval kan elk deel van de thoracale wervelkolom, wat leiden scherpe pijn tot kan, vooral bij hoesten en niezen breuk.

De vervorming van de wervelkolom

Scoliose is een onnatuurlijke zijwaartse kromming van de wervelkolom, die het meest gewoonlijk beïnvloeden de thoracale regio. Het treedt vooral op in de adolescente meisjes en is van onbekende oorzaak. Pijn van scoliose kan variëren van onbestaand tot ernstige, afhankelijk van de mate van vervorming en flexibiliteit van het getroffen gebied. Als ernstige misvorming bestaat, kunnen thoracale pijn en benauwdheid voortvloeien uit het gewoon ademen.

Ziekte van Bechterew is een chronische inflammatoire aandoening van de wervelkolom op het gebied van vooral jongere volwassen mannen. Het kan van invloed zijn op de thoracale regio en progressieve stijfheid maken. Spinale fusie kan optreden in de late stadia, die vaak de pijn stopt.

Andere voorwaarden

Infectie van de wervelkolom--osteomyelitis--is een ernstige ziekte die kan uitgroeien tot levensbedreigende zonder antibiotica. Staphylococcus is het meest voorkomende type van bacteriën die bot infecteert, bot vernietiging en ernstige, constante pijn veroorzaakt.

Kanker is de meest levensbedreigende ziekte van de wervelkolom. Deze aandoening ontstaat vaak een saaie, intermitterende pijn die kan worden constant en ernstige met progressie. Geavanceerde kanker kan zich uitbreiden naar de thoracale wervelkolom van andere sites zoals de borst-, Long- of prostaat.


gerelateerde artikelen