Over reacties op Augmentin

June 8

Augmentin is de merknaam voor een combinatie-drug die amoxicilline en clavulanate bevat. In de VS, GlaxoSmithKline produceert drie vormen van Augmentin: gewone tabletten, een uitgebreid-vrijwaringsformulier Augmentin XR en een product bekend als Augmentin ES met meer clavulanate dan de andere twee vormen van Augmentin genoemd. De beoogde effecten en bijwerkingen zijn vergelijkbaar voor de drie producten.

Functie

Als een breedspectrum antibioticum penicilline-achtige doodt Augmentin een breed scala van bacteriën die infecties in meerdere lichaamssystemen veroorzaken. Sommige bacteriën produceren een stof genaamd beta-lactamase dat amoxicilline minder doeltreffend maakt. De clavulanate in Augmentin vermindert het negatieve effect van bèta-lactamase, zodat de amoxicilline te doen een betere baan van bestrijding van infectie.

Gewenste effecten

Augmentin, kunt snel infecties van de neus, de oren, de keel, de lagere luchtwegen, de huid en de blaas, volgens Drugs.com oplossen. Het verbetert de pijn op de borst en kortademigheid bij patiënten met longontsteking, vermindert de neusverstopping en hoofdpijn veroorzaakt door sinus infecties en elimineert de pijnlijke en frequent plassen veroorzaakt door blaasontsteking.

Bijwerkingen

Augmentin kan leiden tot ernstige nadelige gevolgen, met inbegrip van een overgevoeligheidsreactie genaamd anafylaxie, aandoeningen die de integriteit van de huid, een complicatie van de darm genoemd pseudomembraneuze colitis, leverziekte en bloed stoornissen, bedreigen, zegt RxList. De meest voorkomende bijwerkingen zijn mild reacties van de huid en het maag-darmkanaal.

Allergische reacties

Augmentin allergieën kan leiden tot een scala aan huiduitslag, met inbegrip van een ernstige vorm bekend als Stevens - Johnson syndroom dat huid veroorzaakt lagen om slough af. Milder reacties kunnen veroorzaken misselijkheid, braken, diarree en een haarfijne uitslag genaamd contactdermatitis, merkt gezondheid centraal.

Anafylaxie, een meer ernstige reactie, begint meestal met ernstige jeuk, netelroos en zwelling van de lip of gezicht. Het vordert snel moeilijk ademhalen en slikken, ineenstorting van de cardiovasculaire, respiratoire compromis en zelfs de dood.

Pseudomembraneuze colitis veroorzaakt ernstige waterige of bloederige diarree. Wanneer de lever en bloed-producerende cellen zijn aangetast, ontwikkelen patiënten geelzucht, bloedarmoede en stolling van afwijkingen.

Waarschuwingen

Personen met een aangetoonde allergie tegen andere penicilline-achtige antibiotica zijn meer kans op bijwerkingen ervaren wanneer zij Augmentin. Deze omvatten ampicilline, Dicloxacilline, oxacillin en carbenicillin, volgens RxList. Mensen die een ernstige huiduitslag of andere allergische symptomen gehad na het nemen van Cefalosporine-antibiotica zoals cephalexin, cefdinir en cefprozil kunnen ook een allergische reactie op Augmentin ontwikkelen.


gerelateerde artikelen