Gelsemium voor angst

June 13

Gelsemium voor angst

Gelsemium sempervirens, ook bekend als gele jasmijn, wordt gebruikt in de homeopathie, een vorm van alternatieve geneeskunde, mensen met angst-gerelateerde symptomen te behandelen. Het is een wijnstok inheems in warme gematigde en tropische gebieden in Amerika, uit Guatemala noorden naar het zuidoosten van de Verenigde Staten. Angst is een normale reactie op stress maar kan wijzen op een aandoening als het is ongepast, extreme en persistent.

Homeopathie

Bewijs van de voordelen van homeopathie over angst is beperkt, volgens een 2006-studie gepubliceerd door K. Pilkington en collega's in de homeopathie. Uit enquêtes blijkt dat homeopathie wordt vaak gebruikt door mensen die lijden aan angst. Het kan nuttig zijn vanwege gebrek aan bijwerkingen en aanvaardbaarheid door mensen met angst. Rechtvaardigen, nog, verder onderzoek van homeopathische methoden is aanwezig.

Angst

Emotionele symptomen van angst kan gevoelens van angst of vrees omvatten, moeite zich te concentreren en prikkelbaarheid. Fysieke tekens kunnen omvatten een race-hart, zweten, maagklachten, spierspanning en hoofdpijn. Angststoornissen zijn gegeneraliseerde angststoornis, obsessieve-compulsieve stoornis, paniekstoornis, post-traumatische stress-stoornis en sociale fobie. Angststoornissen kunnen behandeld worden met medicatie en behavioral therapieën. Sommige mensen vinden ook voordelen met complementaire therapieën zoals oefenen, ontspanningstechnieken en hypnose.

Effect

Gelsemium sempervirens verbetert het gedrag van muizen wanneer zij worden geconfronteerd met een nieuwe omgeving, volgens een artikel van de 2009 gepubliceerd door Paolo Bellavite en collega's in Evidence-Based complementaire en alternatieve geneeskunde. Het verminderd ook stress-geïnduceerde gedragsmatige veranderingen van muizen wanneer zij worden geconfronteerd met angst-producerende proeven in een studie van 2001 dagboek van etnofarmacologie uitgegeven door D. Bousta en collega's.

Mechanisme

Gelsemium sempervirens wordt voorgesteld te werken door het beïnvloeden van de emotionele reactie, volgens de studie van de Bellavite 2009. Het werkt op de benzodiazepine-receptoren, verminderen van angst, vond een 2010 studie gepubliceerd door Hassan Rammal en Rachid Soulimani in de Journal of Medicine en medische wetenschappen. Benzodiazeprines vormen een klasse van drug die wordt gebruikt voor de behandeling van angst. Receptoren kunnen hersenen neuronen met elkaar te communiceren.

Dosis

Bevindingen variëren sterk afhankelijk van de toegediende dosis en de test uitgevoerd, volgens de studie van de Bellavite 2009. De effecten van anti-angst van gelsemium sempervirens zijn duidelijk zelfs bij hoge verdunningen, volgens een studie van de 2010 gepubliceerd door Paolo Magnani en collega's in Psychofarmacologie. Grote doses van ruwe Gelsemium kunnen handelen op het zenuwstelsel en motor verlamming veroorzaken. Homeopathische preparaten worden verdund.


gerelateerde artikelen