Hoe meet je de afstand van een atletiekbaan

August 14

Hoe meet je de afstand van een atletiekbaan

Lopers wellicht verifiëren of het bepalen van de afstand van een atletiekbaan. Running tracks zijn ovale en verdeeld in afzonderlijke rijstroken. De track wordt gemeten in meter op basis van de afstand van de binnenste baan, die lane een heet. Het meten van de afstand rond het spoor is gemakkelijk met een beetje voorbereiding. Sommige apparaten meet de afstand op basis van GPS, maar met behulp van een ouderwetse meten wiel biedt de meest nauwkeurige lezing. Hoewel meten wielen verkrijgbaar in verschillende maten zijn, zijn middelgrote tot grote wielen het beste voor het meten van een atletiekbaan.

Stap 1

Schakel lane een van alle puin. Het wiel meet moet rollen op een vlakke ondergrond. Rollen van het wiel over of rond de losse grind en andere objecten zullen veroorzaken de lezing te licht af.

Stap 2

Markeer de regel van de maatregel van de eerste baan op verschillende punten rond het spoor. De maatregel lijn ligt 20 centimeter van binnenuit geschilderd lijn van elke rijstrook. Als de binnenkant van de baan één een verhoogde terug te dringen is, is de maatregel-line 30 centimeter uit de buurt van de actieve kant van de stoeprand. Rekken plakband over de baan op verschillende plaatsen langs het spoor. Gebruik het meetlint om de 20 centimeter of 30-centimeter punt te zoeken, en gebruik een zwarte marker te markeren de plek.

Stap 3

De teller van uw meting wiel naar nul, en beginnen met de wiel-indicator op het beginpunt op de track instellen. Langzaam gaan rond het spoor, verblijft een gelijke afstand van de baan, gaan door elk van de punten die zijn aangegeven op de plakband tijdens setup.

Stap 4

Stop zodra u bij het beginpunt. Controleer de lezing op het display. Dit is de afstand van de track.

Tips

  • Als het meten wiel u gebruikt geen metrische, zetten voeten in meter door te vermenigvuldigen met het aantal voeten 0.3048.

Wat die u nodig hebt

  • Meetlint
  • plakband
  • zwarte marker
  • meten van de wiel

gerelateerde artikelen