Symptomen van cysten

September 23

Symptomen van cysten

Zakjes van vloeistof, die in of op de eierstokken groeien worden aangeduid als cysten. Deze cysten zijn meestal goedaardig en velen geen symptomen veroorzaken. Echter kunnen grote cysten of cysten die zijn bloeden in de omringende structuren veroorzaken symptomen die invloed hebben op de reproductieve systeem, de urinewegen en de spijsvertering. Omdat veel van deze symptomen kunnen worden veroorzaakt door een aantal medische aandoeningen, moeten zij worden geƫvalueerd om te bepalen hun werkelijke oorzaak.

Reproductieve symptomen

Artsen uit Penn State Milton S. Hershey Medical Center, cite bekkenpijn, pijn tijdens geslachtsgemeenschap en wijzigingen in de menstruele cyclus als symptomen van cysten die invloed hebben op de reproductieve systeem. Omdat ovariƫle cysten de eierstokken of omliggende organen comprimeren kunnen, kan een doffe pijn in het bekken wijzen op de aanwezigheid van een cyste. Als de cyste is bloeden in de omringende structuren, kan bekkenpijn worden scherper en meer plotseling beginnen. Tijdens geslachtsgemeenschap, kan de druk worden uitgeoefend op een ovarian cyste, waardoor pijn tijdens en na de penetratie. De druk van de cyste op de eierstokken of baarmoeder kan wijzigingen in de menstruele cyclus veroorzaken. Deze wijzigingen kunnen omvatten afwezig periodes, meer pijnlijke periodes of zwaardere bloeden tijdens periodes.

Urinaire symptomen

Als een ovarian cyste groeit, kan het onder druk zetten door de blaas. Volgens Laurie Rosenblum van Langone Medical Center aan de New York University is een symptoom van de ovarian cyste moeite met de blaas volledig te legen. Dit komt doordat een grote cyste kan het blokkeren van de stroom van urine uit de blaas naar de plasbuis. Dientengevolge, kunnen vrouwen urine frequentie optreden wanneer een ovarian cyste op te op de blaas drukken is. Omdat moeilijk in het legen van de blaas volledig kan leiden tot infecties van de urinewegen en andere urine voorwaarden, een arts moet bepalen hoe de ovarian cyste behandelen zodat urine functie naar normaal terugkeren kan.

Spijsvertering symptomen

Vanwege de nabijheid van de bekken organen naar sommige van de spijsvertering organen is het mogelijk voor een ovarian cyste te veroorzaken symptomen die invloed hebben op het spijsverteringskanaal. Volgens artsen uit Penn State Milton S. Hershey Medical Center zijn deze symptomen misselijkheid, braken en moeite hebben een stoelgang. Misselijkheid en braken kunnen optreden vanwege een ovarian cyste druk op de omringende structuren in het bekken. Wanneer een cyste te groot wordt, kan het onder druk zetten door het rectum, waardoor het moeilijk is om een stoelgang. Als deze symptomen aanhouden, kan een fysiek onderzoek en diagnostische tests hebben worden gedaan zodat de diagnose van een ovarian cyste.


gerelateerde artikelen