Wat oorzaken Jaundice in Toddlers?

October 3

Wat oorzaken Jaundice in Toddlers?

Geelzucht is een conditie die gekarakteriseerd wordt door een gele kleur van de huid en de ogen. De gele kleur is het resultaat van een stof genaamd bilirubine dat gewoonlijk in lage niveaus in het lichaam van de afbraak van rode bloedcellen gevonden wordt. Bilirubine wordt het meestal gewist uit het bloed door de lever. Als het bilirubine is niet snel verwijderd door de lever, hyperbilirubinemia resultaten, bilirubine hoopt zich op in de huid en de ogen, draaien ze geel. Geelzucht is heel gebruikelijk in pasgeboren baby's, aangezien de lever zich aanpast aan het uitfilteren van bilirubine. Geelzucht die zich voordoen bij peuters of oudere kinderen kunnen echter een teken van een onderliggende aandoening.

Hemolyse

In sommige gevallen, kan het lichaam plotseling beginnen snel vernietigen de cellen van het bloed, een aandoening bekend als hemolyse of hemolytisch bloedarmoede. De snelle vernietiging van rode bloedcellen vrijkomen van hoge niveaus van bilirubine in het bloed. Als de lever niet verwerken de bilirubine snel genoeg, het zal opbouwen in het lichaam en veroorzaken geelzucht, verklaart houden kinderen Healthy.com.

Cholestase

Cholestase is een aandoening gekenmerkt door een verminderde stroom van gal van de lever naar de darmen. Nadat bilirubine door de lever uit het bloed gewist wordt, passeert het kleine buizen aan de darmen in een lichaamsvloeistof gal genoemd. Elke aandoening die veroorzaakt cholestase en gal stroom resultaten op de ophoping van bilirubine en geelzucht vermindert. Cholestase kan worden veroorzaakt door verschillende verschillende omstandigheden, met inbegrip van sommige soorten kanker; infecties, zoals tuberculose; chronische aandoeningen, dergelijke acute van primaire scleroserende cholangitis; bepaalde medicijnen, zoals bepaalde antibiotica; of erfelijke aandoeningen zoals biliaire artresia.

Erfelijke aandoeningen

Verschillende erfelijke stoornissen kunnen interfereren met de verwerking van bilirubine door de lever, met inbegrip van Gilbert syndroom, syndroom van Crigler-Najjar, syndroom van Dubin-Johnson of Rotor syndroom, volgens MedlinePlus, een publicatie van de National Institutes of Health. Deze voorwaarden eerst duidelijk geworden tijdens de vroege jaren van de kindertijd. Omdat de lever niet goed het uitschakelen van bilirubine uit het bloed, het hoopt zich op in de huid en de ogen en veroorzaakt geelzucht.

Auto-immuunziekten of Virale Hepatitis

Het vermogen van de lever om te ontruimen van bilirubine uit het bloed kan ook worden verlaagd door virale of auto-immune hepatitis. Auto-immune hepatitis, de lichaamseigen immune cellen beginnen aanvallen van de lever, veroorzaakt ontsteking en verminderde leverfunctie. Virale hepatitis, een stam van het hepatitis virus infecteert lever en veroorzaakt ontsteking en verminderde leverfunctie. In beide gevallen bilirubine opbouwt in het lichaam en veroorzaakt geelzucht.


gerelateerde artikelen