Gezwollen tandvlees & wangen

May 17

Gezwollen tandvlees & wangen

Het lichaam ervaart vaak verschillende pijnen en pijnen. Sommige zijn klein, zoals een lichte hoest of zere spieren, terwijl andere kwalen ernstiger, zoals botbreuken of hoofdpijnen van de migraine zijn. Hoewel gezwollen wangen en tandvlees lichte, matige of ernstige pijn veroorzaken kunnen, kunnen de kwestie te behandelen pijn in en van zichzelf. Raadpleeg uw arts als de pijn ondraaglijk is, of als de symptomen zijn lopende.

Milde oorzaken

Een van de meest voorkomende oorzaken van gezwollen tandvlees en wangen is gingivitis, ook wel aangeduid als kauwgom of parodontitis. Wordt gedefinieerd als de ontsteking van het tandvlees en oorzaken tandvlees en Wang zwelling, bloeding, ongemak en gevoeligheid, neemt nota van de Universiteit van Maryland Medical Center. Andere kleine oorzaken omvatten een kleine allergische reactie op voedsel of tandheelkundige producten, Aften, herpes koortsblaasjes, slechte voeding, of slecht passend kunstgebit, beugel of mond beschermvoorzieningen via de smalle volgens Drexel University College of Medicine.

Ernstige oorzaken

Naast de diverse voorkomende oorzaken zijn er een paar zeldzame, maar meer serieuze, oorzaken van gezwollen tandvlees en wangen. Een zeldzame oorzaak is mondkanker. Volgens de mondelinge Stichting tegen kanker, symptomen van mondkanker omvatten verdikking van de Wang, moeilijkheid, kauwen, slikken en verplaatsen van de kaak, langdurige zweren of laesies en gevoelloosheid.

Een andere zeldzame oorzaak van gezwollen tandvlees en wangen is parulis, of een gumboil. Gumboils kan overal voorkomen in de mond, maar doen zich meestal rond het tandvlees, lippen en wangen. Ze zijn kleine tot middelgrote hobbels die er uitzien als cysten of puistjes en worden veroorzaakt door een tand met een dode zenuw, volgens NetWellness, een dienst van de Universiteit van Cincinnati, Ohio State University en Case Western Reserve University.

Als u vermoedt een van deze zeldzame maar ernstige oorzaken dat, Raadpleeg uw arts onmiddellijk.

Behandeling

Afhankelijk van de oorzaak van uw gezwollen tandvlees en wangen varieert medische behandeling. Voor gingivitis of andere milde oorzaken, kunnen een zachte borstel en mondwater helpen het probleem te behandelen. Voor ernstiger oorzaken, professionele behandeling noodzakelijk is en eventueel medicatie en kleine of grote mondelinge chirurgie. Raadpleeg altijd uw tandarts over de beste behandelingsopties voor uw specifieke geval.

Preventie/oplossing

Hoewel sommige van de meer ernstige oorzaken van gezwollen tandvlees en wangen erfelijke of anderszins uit uw controle zijn, is het mogelijk om te voorkomen dat meer voorkomende oorzaken. De beste manier om te voorkomen dat deze oorzaken van gezwollen tandvlees en wangen is goede hygiƫne van de praktijk. Dat omvat borstelen van drie keer per dag, gevolgd door zachte flossen. Ook het gebruik van mondwater, krijgen goede voeding en zorg regelmatige bezoeken aan uw tandarts.

Waarschuwingen

Zelf diagnose is niet altijd gemakkelijk om te doen. Als u vermoedt--zelfs licht--dat dat er iets heel fout met je mond, een afspraak met uw arts onmiddellijk. Raadpleeg ook uw arts of tandarts als de zwelling persistent of vergezeld van andere symptomen is.


gerelateerde artikelen