Is fenegriek zaad thee veilig om te drinken?

April 14

Is fenegriek zaad thee veilig om te drinken?

Fenegriek, een keuken kruid en primaire ingrediënt in pickles, is een oude kruid. Egyptische teksten getuigen van het gebruik ervan zo spoedig 1500 v. Chr. fenegriek zaden, soms in de vorm van een thee, hebben van oudsher gebruikt om spijsverteringsstoornissen en menstruele krampen te behandelen. Herbalists is vandaag dreigen te adviseren fenegriek voor de behandeling van diabetes en hoge cholesterol. Hoewel menselijke klinische proeven zijn beperkt, ondersteunt laboratorium- en dierlijk onderzoek fenegriek de mogelijkheid tot lagere bloedsuikerspiegel en cholesterol. Raadpleeg uw arts voordat u fenegriek.

Functies

Fenegriek, botanisch bekend als Trigonella foenum-graecum en ook genaamd methi in de Ayurveda, beschikt de getande bladeren grijs-groen en bleke geel of witachtige bloemen die tot zaad peulen uitgroeien. De geel-bruine zaden binnen zijn gedroogd om het produceren van het kruid. Fenegriek is in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt voor de behandeling van nierproblemen, artritis en problemen met de spijsvertering; het is ook werkzaam in de volksgeneeskunde als een diureticum en anti-inflammatoire en poultices kookt en zwelling te behandelen. Fenegriek zaden waren een van de originele ingrediënten in Lydia Pinkham van plantaardige Compound, een 19e eeuw octrooi geneesmiddel verkocht aan traktatie menstruele krampen en menopauze symptomen. De zaden, die een rijke, zoete smaak, worden ook gebruikt in maple smaakstof.

Bestanddelen en effecten

Fenegriek zaden bevatten een groep van steroïde saponine glycoside bekend als graecunins, evenals de diosgenin van de verbindingen en fenugrin B en een alkaloïde bekend als trigonelline. De zaden zijn rijk aan eiwitten en mucilagenous vezels. Ook aanwezig in fenegriek zaden zijn cumarine verbindingen, galactomannans en de aminozuren lysine en L-tryptofaan.

Drugs.com, waarmee peer-reviewed medische informatie aan de consument, meldt dat fenegriek van hoge niveaus van polyphenolic flavonoïden antioxiderende eigenschappen in proefbuizen geven. De steroïde saponine in fenegriek crediteert de mogelijkheid voor de remming van zowel de absorptie van cholesterol in de darmen en de productie door de lever Blue Shield complementaire en alternatieve gezondheid. De zaden hoog niveau van oplosbare vezels helpen te bloedsuiker te verminderen door te vertragen koolhydraten vertering en absorptie. Fenegriek wellicht ook de mogelijkheid om triglyceriden te verlagen.

Onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt de beschermende en anti-oxidant effecten van polyfenolen in fenegriek zaden. In een laboratorium studie gepubliceerd in 2004 in "Foods en menselijke voeding van planten", vonden onderzoekers dat fenegriek zaad extracten menselijke rode bloedcellen beschermd tegen oxidatieve schade, ter ondersteuning van de zaden krachtige antioxiderende eigenschappen. Onderzoekers gecrediteerd de galluszuur in het zaad extract met de gunstige invloed.

Gebruik en overwegingen

U kunt het brouwen van fenegriek thee door toevoeging van 1 tbsp. van de zaden van fenegriek aan 1 kop kokend water. Fenugreektea.org adviseert te laten het mengsel steile gedurende 45 minuten te ontketenen de volledige gunstig effect van de zaden, vervolgens uitpersen, koeling en drinken na de maaltijd om te helpen met de spijsvertering. Fenegriek is algemeen erkend als veilig wanneer gebruikt als voedsel. Milde diarree en gas kunnen vergezeld gaan van het gebruik ervan. BSCAH merkt op dat deze bijwerking bijna altijd verdwijnt na het gebruik van zaden van fenegriek of thee voor een paar dagen. Zeldzame allergische reacties zijn gemeld met fenegriek. Traditioneel gebruikt ter bespoediging van de levering, kan fenegriek veroorzaken samentrekkingen van de baarmoeder; Gebruik het niet als u zwanger bent. Zaden van fenegriek thee kan interageren met geneesmiddelen op recept en de effecten van anticoagulantia zoals warfarine kan verhogen. Raadpleeg uw arts voordat u fenegriek.


gerelateerde artikelen