Natrium gevoeligheid & zwelling van de enkels

March 2

Natrium gevoeligheid & zwelling van de enkels

Een dieet dat teveel natrium kan bijdragen tot veel gezondheidsproblemen, met inbegrip van de vochtretentie in verschillende gebieden van het lichaam, met inbegrip van de enkels, gewichtstoename, hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten. De individuele gevoeligheid voor natrium is anders. Als u woonachtig bent met gezwollen enkels, zal u en uw arts moeten samenwerken om te bepalen hoeveel natrium is OK te hebben in uw dieet.

Enkel zwelling en zout inname

Zwelling van de enkels--enkel oedeem--een afkorting wordt gediagnostiseerd wanneer er een abnormale ophoping van vloeistof in het enkelgewricht is. Enkel oedeem heeft vele oorzaken, zodat de onderliggende oorzaak moet naar behoren worden gediagnosticeerd. Echter zout behoudt water, en als je teveel eet, het niveau van de vloeistof in je lichaam kan te hoog opbouwen en bijdragen aan oedeem op elk gebied van het lichaam, met inbegrip van de enkels. Aangezien het moeilijker voor het hart pomp vloeistof uit de benen en tegen de zwaartekracht, meestal zwelling meer merkbaar in de onderste ledematen, volgens de website van Medline Plus. Behandeling is afhankelijk van de onderliggende oorzaak, maar meestal bevat zout-inname te beperken.

Symptomen

Zwelling van de enkels niet altijd leidt tot pijn, maar het kan worden vergezeld door andere symptomen. Dit omvat algemene pijn en stijfheid in de enkels. De huid kan niet streepje wanneer ingedrukt, of het kan behouden het streepje en niet stuiteren terug. De huid lijkt glanzend en gewichtstoename kan snelle. Zwelling van de enkels kan komen en gaan of presenteren van de hele tijd; in beide gevallen kan een arts test uitvoeren om de oorzaak te achterhalen. In sommige gevallen kan zwelling van de enkels een waarschuwing teken van nier-, lever- of hart-en vaatziekten, meldt de Braziliaanse regering van Victoria website. Longziekten, sommige vormen van kanker, artritis, schildklier voorwaarden en allergische reacties kunnen ook zwelling van de enkels veroorzaken.

Dagelijkse inname

Beperking van de hoeveelheid zout die je verbruikt zal niet alleen helpen om enkel zwelling of oedeem te regelen, maar het kan ook het controleren van hoge bloeddruk. Een low zout dieet ademhalingsproblemen kan verminderen en zwelling die zich voordoen als vloeistof worden bij elkaar opgeteld omdat je hart is te zwak om het overtollige vocht uit het lichaam, pomp neemt nota van de Cleveland Clinic. Een algemene richtlijn is om te consumeren van niet meer dan 2.000 mg zout per dag, dat minder dan één theelepel keukenzout is. U wellicht gaan zelfs lager is afhankelijk van hoe gevoelig je lichaam aan zout is, omdat een gevoeligheid voor zout betekent dat je lichaam behoudt meer dan een persoon die is minder gevoelig.

Oplossing

Verminderen van de hoeveelheid zout die je verbruikt neemt wat werk. Hoewel het belangrijk is om te stoppen met het schudden van zout op je eten bij het koken of eten, is het ook essentieel om te leren lezen van etiketten van de voeding. Verwerkt en verpakte levensmiddelen zijn meestal hoog gehalte aan natrium, als restaurant levensmiddelen. Eten hoeft niet te hoog in zout zoute smaak.'

Beperk de inname van voedingsmiddelen die lijst van mononatriumglutamaat, zuiveringszout, bakpoeder, Dinatrium fosfaat, natriumalginaat of natriumnitraat p.a. in de ingrediëntenlijst. Lees aandachtig voeding etiketten, omdat voedsel die beweren te zijn verminderd of lichte natrium voedingsmiddelen kan nog steeds vrij hoog. Lezen dat het voedingswaarde-etiket is de enige zekere manier om te weten hoeveel natrium krijgt u in elke portie grootte.


gerelateerde artikelen