Gezonde Snacks voor een 3-jarige om te eten

June 15

Gezonde Snacks voor een 3-jarige om te eten

Peuters diëten moet vergelijkbaar met die van de rest van het gezin, met drie maaltijden en een tot twee snacks per dag. Het is belangrijk te begrijpen dat kinderen in deze leeftijdsgroep van 2 tot en met 5 magen die kleiner dan van een volwassene hebben zijn dus ze minder bij elke vergadering eten. Hapjes bieden een manier voor een peuter te hebben en houden van hun energie tot de volgende maaltijd. Gezonde snacks serveert aan peuters zal bieden adequate voeding voor groei stimuleren levenslang gezonde eetgewoonten en steun bij de preventie van ziektes, zoals obesitas, hart-en vaatziekten en diabetes. Omdat het een peuter eetlust van dag tot dag verandert, is het belangrijk om een constante selectie van gezonde snacks.

Fruit en groente hapjes

De meeste snacks geserveerd aan kinderen dient vruchten of groenten. Groenten en fruit worden geladen met vitaminen en mineralen, die essentieel voor een peuters groei zijn, en ze helpen met verzadiging. Groenten en fruit geen vet of cholesterol bevatten en zijn zeer laag in calorieën. Groenten en fruit kunnen geserveerd worden geheel, gesneden, cubed of in partjes. Ze gaan ook goed met laag-vet zuivelproducten opties en gezonde volkorengranen.

Volkoren gezonde Snacks

Volkorengranen snacks kunnen peuters met vezels, vitaminen en mineralen. Fiber helpt een peuter met goede darmfunctie door het verminderen van constipatie. Volkoren snacks ook helpen kleuters voelen vollediger langer. Sommige volkoren snacks kunnen opnemen pitas; tortilla's; ontbijtgranen crackers; rijstwafels of lichte popcorn. Zorg ervoor dat voeding etiketten om te kiezen van de opties die laag in verzadigde vetten, suiker en transvet zijn te lezen.

Magere zuivel Snacks

Zuivel helpt kleuters botten en hart, want het is een geweldige bron van calcium en vitamine D. Kies magere of vetarme zuivelproducten in plaats van degenen gemaakt met geheel of magere melk verlaagd. Dienen kleine porties en serveer kaas met andere voedingsmiddelen zoals groenten, fruit of volkoren crackers. Samen met laag-vet zuivelproducten eten, zijn drinken laag vet zuivelproducten ook goede complimenten aan gezonde snacks.

Gezonde Snack ideeën

Volgens de USDA voedsel en voeding-Service, moeten de snacks voor een peuter verschillende Voedingsgroepen zoals fruit, groenten, volle granen en laag-vet zuivelproducten bevatten. Hier zijn sommige snacks die ten minste twee of meer van de voedselgroepen bevatten: gesneden groenten met hummus, bean dip of laag vet slasaus; Cubed of gesneden fruit met een laag vet yoghurt; gebakken Engelse muffins of pita brood gegarneerd met spaghetti saus, geraspte kaas van de 1 procent en gesneden groenten. Sommige andere gezonde snacks bevatten parfait gemaakt met yoghurt, gehakte groenten en volkoren granen besprenkeld bovenop; Fruit smoothies gemengd met melk, yoghurt, fruit en kabobs gemaakt met elke combinatie van 1 procent kazen, fruit en groenten.


gerelateerde artikelen