How to Cook asperges op het fornuis met olijf saus

June 19

How to Cook asperges op het fornuis met olijf saus

Asperges in olijf saus is een van de vele gerechten waarin dat u kunt volstaan met het combineren van twee of drie mediterrane ingrediënten om te maken een prachtige winnende schotel met weinig inspanning. Mild met een eenvoudige vegetatieve zoetheid, asperges heeft een smaak profiel dat past bij zo ongeveer alles wat zout, zoet of zuur, maar paren vooral goed met goede olijven, hebben alle drie smaken in elke hap. Olijven olie cured werken het beste in sauzen omdat zij niet bijdragen de zilte smaak, die een hele schotel kan doordringen, maar kunt u Miles olijven als je spoel ze goed af.

Stap 1

Spoel de speren van asperges en snap off de houtachtige uiteinden op het punt dat ze gemakkelijk of ongeveer 2 duim van de base buigen.

Stap 2

Schil de huid van de speren met behulp van een plantaardige dunschiller voor een vloeiend uitzicht, indien gewenst. Verwarm een paar eetlepels boter of olijfolie in een bak pan op het fornuis met matig vuur.

Stap 3

Uien, sjalotten of prei toevoegen aan de pan. Deze zullen ondersteunende smaken bieden voor de asperges. Dun gesneden prei bieden een milde aromatische smaak, gehakte sjalotjes lenen een vleugje scherpheid en gepelde pearl uien toevoegen een beetje zoetheid.

Stap 4

Voeg de aromaten, zoals vers kruid takjes, in de pan. Een paar takjes van de verse tijm en een takje rozemarijn toevoegen een floral kwaliteit die goed met asperges en olijven gaat.

Stap 5

Voeg de helft van een geschoren of fijn gehakte knoflook teentje zodat de schotel een beetje kick in de afwerking. Gebruik knoflook spaarzaam, echter, omdat het relatief gemakkelijk zowel asperges en olijven.

Stap 6

Kook de smaakstof items tot geurige--ongeveer 3 of 4 minuten--af en toe roeren. Voeg de speren van asperges.

Stap 7

Kook de asperges speren ongeveer 2 minuten, draaien ze in de pan zodat ze in de boter en smaakstof ingrediënten Baden. Over half kopje plantaardige, kippenbouillon of water in de pan giet en verlagen van de warmte naar laag.

Stap 8

Betrekking op de bak pan en stoom de asperges tot inschrijving maar nog steeds een beetje stevige--ongeveer 6 of 7 minuten voor dunne spears en 8 of 9 minuten voor dikke spears. Ontdek de pan.

Stap 9

Breng de asperges op een bord terwijl u klaar bent met de saus. Het hele kruid takjes te verwijderen als u een gebruikt en verhogen van de hitte op het fornuis op normaal.

Stap 10

Voeg gespoeld, gehalveerde olijven in de pan gevolgd door een half kopje of zo van de tomaten, indien gewenst. Tomaten toevoegen van zuren en zoetheid en combineren met de resterende kokende vloeistof om te vormen van een basis saus. U kunt regelmatig gehakte vleestomaten, gehakte tomaten van San Marzano, gevierendeeld Romas, zongedroogde tomaten of gehalveerde cherry, druif of teardrop tomaten.

Stap 11

Kook de tomaten ingedrukt tot de vloeistof begint te verminderen--ongeveer 5 minuten--regelmatig roeren. Proef de saus en aanpassen van de kruiden met koosjer zout en vers gemalen zwarte peper.

Stap 12

Afwerking van de saus met vers gehakte kruiden. Basilicum, tijm en oregano paar goed met de schotel de smaak profiel, maar u kunt kruiden en specerijen die u graag.

Stap 13

De speren van asperges terug in de pan en hen opwarmen in de saus, draaien ze af en toe. De speren overbrengen in de portie plaat en lepel de saus overheen. Serveer onmiddellijk.

Tips

  • Om een maaltijd, een kopje van rauwe garnalen toevoegen zodra u de asperges, stoom gedurende 10 minuten en serveer over rijst of pasta.

Wat die u nodig hebt

  • Uien, sjalotten of prei
  • Aromaten, zoals takjes tijm of rozemarijn
  • Knoflook
  • Groentebouillon, kippenbouillon of water
  • Tomaten, optioneel

gerelateerde artikelen