Wat zijn de voordelen van het eten van rauwe groenten?

March 28

Wat zijn de voordelen van het eten van rauwe groenten?

Bij elke maaltijd, moet de helft van je bord worden bedekt met groenten en fruit, raadt «««ChooseMyPlate.gov, omdat deze voedselrijke voedingsmiddelen kunnen lager uw risico voor bepaalde hygiënische omstandigheden, zoals obesitas en hart-en vaatziekten. Terwijl alle groenten eten gunstig zijn kan, heeft rauwe groenten eten sommige aanvullende voordelen ten opzichte van gekookte groenten.

Hogere niveaus van warmtegevoelig voedingsstoffen

Het eten van rauwe groenten in plaats van gekookte groenten, en je krijgt meer van vitamine A en C. Deze vitaminen zijn warmtegevoelig, betekenis van hoge temperaturen en langer koken keer degraderen of te vernietigen. Als u uw groenten in water koken, ook verliest u sommige wateroplosbare vitaminen, zoals folaat en vitamine C, omdat zij uit in het kokende water uitspoelen.

Kanker-bestrijding eigenschappen

Zowel rauwe en gekookte groenten zijn geassocieerd met een verminderde risico voor bepaalde vormen van kanker, maar er is meer bewijs voor de voordelen van rauwe groenten, volgens een artikel gepubliceerd in "Cancer Epidemiology, Biomarkers & preventie" in September 2004. Dit zou als gevolg van verliezen van heilzame planten chemische stoffen tijdens het koken. Bijvoorbeeld, bevat rauwe broccoli ongeveer drie keer meer van een enzym genaamd myrosinase, waardoor je lichaam of kankerverwekkende stoffen, kankerverwekkende stoffen, dan gekookte broccoli ontdoen. Rauwe broccoli en andere kruisbloemige rauwkost kunnen helpen lager uw risico voor blaaskanker, volgens een andere studie gepubliceerd in "Cancer Epidemiology, Biomarkers & preventie" in April 2008.

Potentiële voordelen van het gewicht-verlies

Het eten van meer groenten en fruit wordt in het algemeen geassocieerd met kleine hoeveelheden van het verlies van het gewicht, volgens een studie gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" in mei 2009. De meeste groenten zijn lage energie dichtheid, wat betekent dat ze relatief weinig calorieën per gram van voedsel. Rauwkost, echter zijn vaak zelfs lager in dichtheid van de energie dan gekookte groenten omdat ze vaak een hoger watergehalte hebben. Groenten in plaats van andere levensmiddelen die van hogere energie dichtheid, met inbegrip van vet voedsel en levensmiddelen met een hoog suiker eten, kunt u helpen afvallen.

Overwegingen van voedsel-veiligheid

Er is één nadeel aan het eten meer rauwe groenten: ze kunnen waarschijnlijk meer tot voedsel overgedragen ziekten. Het koken van groenten kan dodelijk zijn veel van de organismen die ervoor zorgen deze ziekten, dat zodat mensen met gecompromitteerde immune systemen willen beperken hun ruwe plantaardige consumptie. Wassen van uw producten en houden het uit de buurt van gebruiksvoorwerpen en oppervlakken die in contact met rauw vlees kunnen minimaliseren, maar niet volledig elimineren, het risico op het krijgen van voedselvergiftiging van rauwe groenten.


gerelateerde artikelen