Over Stress & kaak pijn

May 18

Over Stress & kaak pijn

Kaak pijn kan worden veroorzaakt door verschillende ziekten, infecties of verwondingen. Ongeacht de oorzaak, stress en spanning kunnen soms symptomen erger maken. Wanneer onder stress kan er een neiging om te houden van de kaak spieren strak, kan die de pijn verergeren. De eerste stap is om de oorzaak van een kaak pijn gediagnosticeerd. Samen met de juiste behandelingsplan is het belangrijk om te leren van de manieren om stress te helpen kalm symptomen.

Overzicht

Er zijn veel oorzaken van kaak pijn. Enkele van de meest voorkomende vallen onder de categorie Algemeen van het temporomandibulair gewricht en spier aandoeningen of TMJ. Deze aandoeningen kunnen optreden op hun eigen of worden ondergeschikt aan een andere medische aandoening zoals artritis, fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, slaapstoornissen en anderen. Met deze voorwaarden kan de spier van de kaak worden pijnlijke of pijnlijke. De pijn kan worden gelokaliseerd of het kan uitstralen naar de oren en de nek. Kan er beperkt bereik van de beweging in de spieren van de kaak en het ongemak kan gepaard gaan met popping en klikgeluiden.

Identificatie

Stress is een subjectief gevoel dat van persoon tot persoon verschilt. Dezelfde gebeurtenis, zoals het kopen van een huis, kan worden stressvol voor één persoon, maar niet een andere. Bovendien, het is niet de stressor zelf, dat is de zorg maar eerder de reactie daarop. Stress kan problemen veroorzaken als de situatie of stressvolle gebeurtenis wordt geacht onhandelbaar of oncontroleerbare. Als gevoelens van stress voor lange periodes blijft, kan het nemen van een tol op het lichaam. Dit kan leiden tot allerlei fysieke en emotionele symptomen, met inbegrip van kaak pijn.

Overwegingen

Terwijl het precieze verband tussen stress en kaak pijn niet goed wordt begrepen, is het wellicht mogelijk dat een aandoening genaamd Bruxisme aan symptomen bijdraagt. Bruxisme is een aandoening waarbij een persoon maalt of keert de tanden. Dit kan gebeuren tijdens het slapen of gedurende de dag. Verkeerd uitgelijnd tanden, slaapstoornissen en chronische medische aandoeningen kunnen veroorzaken Bruxisme. Het kan echter ook worden veroorzaakt door stress, angst, onuitgesproken boosheid of gevoelens van frustratie. Na verloop van tijd kan dit balde van de spieren van de kaak leiden tot pijn, beperkte bereik van de beweging, een dragen naar beneden van de tanden en de tanden.

Behandelingen

Kaak pijn behandeling omvat zowel beheren stress evenals zelfzorg technieken. Wanneer kaak pijn optreedt, probeer dan het eten van zacht voedsel, met behulp van warmte of ijs, masseren van het gebied, het vermijden van grote bewegingen van de mond en kaak, met behulp van medicatie om te helpen beheren van de pijn en het dragen van een mond-guard om te helpen voorkomen dat slijpen en balde. Chirurgie en extreme behandelingen moeten worden gereserveerd voor ernstige gevallen, na het mislukken van de conservatieve methoden.

Preventie/oplossing

De beste inzet is om te proberen voor het beheer van stress op een dagelijkse basis om te helpen de kaak pijn voorkomen. Meer informatie over persoonlijke stress triggers. Dan is het belangrijk om gezonde manieren van het beheer van deze triggers te vinden. Dit kan omvatten het vermijden stressvolle situaties wanneer mogelijk, praten over de triggers voor anderen, een positieve houding te houden, oefenen of het beoefenen van een meditatie of ontspanning techniek. Niet alle van de bovengenoemde benaderingen werken voor iedereen in elke situatie. Probeer verschillende technieken en praat met anderen te vinden van een aanpak die werkt. Ongeacht welke aanpak wordt gekozen, moet beheren stress onderdeel uitmaken van het dagelijkse plan te worden effectief in het verminderen en/of kaak pijn en andere symptomen voorkomen.


gerelateerde artikelen