Lijst van ziekten & symptomen

December 4

Lijst van ziekten & symptomen

Ziekten delen veel van dezelfde symptomen. Een complete geschiedenis van symptomen, samen met een lichamelijk onderzoek, geeft de arts informatie te definiëren een ziekteproces. Symptomen zoals hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, geelzucht, vermoeidheid, kortademigheid, pijn op de borst en gezwollen gewrichten zijn indicatoren van vele soorten ziekten.

Hoofdpijn

Hoofdpijn komen in een verscheidenheid van begin typen zoals spanning, cluster, kloppend, terugkerende, af en toe en plotselinge. Ziekten in verband met een hoofdpijn omvatten de gewone verkoudheid, griep, sinus-infectie, migraine, hersentumor, hoge bloeddruk, aneurysma, glaucoom, ziekte van Paget, kiespijn, beroerte en glaucoom. Het plotseling begin van een ernstige hoofdpijn na een hoofdletsel, of als het gaat gepaard met symptomen zoals koorts, verwarring en dubbel zien, vereist onmiddellijke medische aandacht.

Rugpijn

De National Institutes of Health stelt dat lage rugpijn is de tweede alleen voor verkoudheid en griep voor bezoeken van de arts in de Verenigde Staten. Een rugpijn is een indicator in een aantal onderliggende ziekten en aandoeningen zoals artritis, hernia, spinale fracturen, spierspasmen en spinale kanker. Andere voorwaarden in verband met rugpijn omvatten nierstenen, endometriose en een abnormale aorta aneurysma.

Pijn in de gewrichten

Pijn in de gewrichten resultaten van zwelling en ontsteking in elk gewricht in het skelet. Pijn varieert van milde tot zeer ernstige, afhankelijk van de onderliggende ziekte proces. Ziekten met gezamenlijke pijn als een symptoom zijn van Lyme, jicht, artrose, lupus en reumatoïde artritis.

Geelzucht

MerckSource.com, een online medisch woordenboek, definieert geelzucht als een buitensporige hoeveelheid bilirubine in het bloed en gal pigmenten in de huid, de slijmvliezen en het wit van de ogen waardoor een geel uiterlijk. Ziekten in verband met geelzucht als een symptoom zijn galstenen, leverkanker, alvleesklierkanker, acute hepatitis, cirrose van de lever en het syndroom van Dubin-Johnson.

Pijn in de onderbuik

Buikpijn presenteert vanaf de borst naar de lies en beslaat organen zoals de maag, darmen, galblaas, lever, alvleesklier, nieren, milt en het aanhangsel. Buikpijn is een symptoom van vele ziekten en aandoeningen waaronder hernia, galstenen, gordelroos, nierstenen, colitis, pancreatic kanker, leveraandoeningen, endometriose, hepatitis, gastritis, kanker, zweren, blaasontsteking, sikkelcelziekte en parasieten.

Vermoeidheid

Vermoeidheid voorkomen van overwerk, gebrek aan slaap of slechte eetgewoonten verschilt van vermoeidheid dat optreedt als gevolg van een soort ziekteproces. Onderliggende ziekten met de symptomen van vermoeidheid die niet met rust of levensstijl veranderingen verdwijnt omvatten lage schildklier, kanker, medicijnen, fibromyalgie, griep, bloedarmoede, depressie, nierfalen, stress, ziekte van Addison, lupus, congestief hartfalen, eetstoornissen en diabetes.

Pijn op de borst

De American Academy of Family Physicians gezondheid informatie website stelt dat acute borstpijn is een plotselinge, ernstige begin dat op een levensbedreigende ziekte duiden kan. Sommige van de ziekten met symptomen van pijn op de borst omvatten longontsteking, pleuritis, pneumothorax, congestief hartfalen, angina pectoris, hernia, brandend maagzuur, bloedstolsel en hartaanval.


gerelateerde artikelen