Vertigo binnenoor oefeningen

January 7

Vertigo binnenoor oefeningen

Hoogtevrees treedt op wanneer de Otolieten of minerale kristallen normaal aanwezig zijn in de vestibule van je innerlijke, worden verplaatst en naar de oorkanalen migreren. Wanneer u uw hoofd op een bepaalde manier beweegt, kunnen meestal wanneer u opzoeken, de Otolieten verschuiving en het veroorzaken van een gevoel van spinnen die persistent tot een minuut. De kristallen meestal terugplaatst in de vestibule op hun eigen, maar dit kan weken of maanden duren. Bepaalde oefeningen kunnen dit proces versnellen.

Semont manoeuvre

De Semont manoeuvre is een deeltje-herpositionering oefening ontworpen om te helpen Otolieten teruggaan waar ze thuishoren. Uw arts kan u helpen met deze oefening als onderdeel van de behandeling. Zittend, bij voorkeur Beweeg op een examen tafel, uw hoofd 45 graden aan de zijkant van uw onaangetast oor. Vervolgens liggen snel aan de andere kant zodat u nu op zoek bent, met de bovenkant van uw hoofd geneigd naar beneden naar de vloer. Houd de positie voor drie minuten te laat de kristallen naar de opening van de gehoorgang. Uw arts zal dan helpen u weer snel gaan zitten en liggen op uw andere wide. Je neus zal nu wijzen richting de vloer. Na drie minuten, moeten de Otolieten verplaatsen uit uw gehoorgang en terug in de vestibule.

Epley manoeuvre

De Epley manoeuvre is vergelijkbaar met de Semont manoeuvre, maar het begint door te draaien van je hoofd naar de kant van uw getroffen oor. Uw arts zal vervolgens kantelen u achterwaarts totdat u horizontale met je hoofd geneigd naar de vloer. Draai je hoofd de andere kant en rol op uw zijde in de richting van uw onaangetast oor. Dit alles zal waarschijnlijk ertoe aanzetten een spreuk van hoogtevrees. Blijven geneigd tot het gaat, dan weer zitten. De Otolieten moeten zijn teruggekeerd naar hun natuurlijke ligging in de vestibule van uw oor. Deze oefening heeft een iets hoger slagingspercentage dan de Semont manoeuvre.

Brandt en Daroff oefening

Herpositionering van de kristallen werkt niet in ongeveer 20 procent van de patiƫnten, wijst op de Universiteit van Maryland Medical Center gehoor en evenwicht Center. Als dit gebeurt, kan de Brandt en Daroff uitoefening je hersenen om te stoppen met reageren op de Otolieten met dizzy spreuken leren. Dit is een "compensatie" oefening. Snel liggen aan uw rechterzijde en draai uw hoofd, zodat u wordt geconfronteerd met het plafond. Houd de positie voor 30 seconden, dan weer zitten voor 30 seconden. Nu liggen op uw linkerkant met je hoofd draaide rechts. Nogmaals, je vindt jezelf te kijken naar het plafond. Houd de positie voor 30 seconden, dan weer zitten. Doe deze oefening vijf keer ongeveer twee tot drie keer per dag voor drie weken. Als er geen verbetering, terug op gesneden twee herhalingen, drie tot vier keer per week.

Voorzorgsmaatregelen

Probeer nooit zelf deze oefeningen zonder bevestiging van uw arts die u heeft, in feite, van benigne paroxysmale positie vertigo, de meest voorkomende oorzaak van duizeligheid Last. Als de oorzaak van uw probleem iets anders is, kan u verergeren uw conditie. Als u thuis de manoeuvres uitvoert, controleert u of u iemand met u omdat ze de neiging om te vragen van de spreuken van duizeligheid. Het is het beste als u hebt iemand om te helpen je jezelf te verplaatsen zodat je niet vallen of get gekwetst. Hebt u nek-problemen, laat uw arts weet, zoals deze oefeningen niet kan geschikt zijn voor u.


gerelateerde artikelen