Chemische stoffen die leiden hartfalen tot kunnen

February 19

Chemische stoffen die leiden hartfalen tot kunnen

Hartfalen, een aandoening gekenmerkt door het hart niet effectief pompen van het volledige bedrag van bloed met elke hartslag, kan van invloed zijn op de linker- of rechterkant van het hart, of aan beide zijden van het hart. Symptomen kunnen variëren van mild tot ernstige, waaronder dood. Ziekten van het hart en het weefsel rondom het hart, hoge bloeddruk en bepaalde medische aandoeningen kunnen leiden tot hartfalen. In sommige gevallen, kunnen chemicaliën schade aan de hartspier en leiden tot hartfalen.

Nicotine

Nicotine, een chemische stof aangetroffen in sigaretten, schaadt de hartspier. Nicotine verhoogt de hartslag, de bloeddruk en de bloedstroom van het hart tijdelijk, wat tot hartfalen leiden kan. Rook van sigaretten draagt koolmonoxide naar de bloedbaan, die schadelijk is voor de binnenmuren van de slagaders. Dit, gecombineerd met de effecten van nicotine, oorzaken de slagaders aan beide smalle en harden, verhoging van de bloeddruk.

Methamfetamine

Methamfetamine, een krachtige chemische genotmiddel en verslavende drug, verhoogt de hartslag en de bloeddruk en kan leiden tot abnormale hartslag. Volgens de Colorado Noord Metro Task Force, kan dit resulteren in hartfalen of dood. Methamfetamine, ook bekend als meth, stimuleert hersencellen, welke stemming en triggers lichaamsbeweging verbetert. Het wordt gekauwd, geïnjecteerd, ingenomen, gesnurkt of gerookt in poedervorm; de hoge duurt twee tot 14 uur.

Chemotherapie

Sommige vormen van chemotherapie, een chemische behandeling gebruikt om te doden van kankercellen in het lichaam, kunnen leiden tot hartfalen. Anthracyclines, een type van chemotherapie, veroorzaken hart schade wanneer gebruikt in hoge doses. De vereniging van kanker onlinebronnen geeft aan dat anthracyclines beschadigd hart spiercellen in het linkerdeel van het hart. Naarmate de tijd vordert, dit resulteert in het dunner worden van de buitenmuur van het orgel. Dit zorgt ervoor dat de linker kant van het hart te verharden en van het hart pomp bloed kunnen tijdens activiteit vermindert.


gerelateerde artikelen