Ongewenst gewichtsverlies in tieners

May 19

Ongewenst gewichtsverlies in tieners

Hoewel sommige gewichtsverlies opzettelijk is, is het mogelijk om te ervaren van verlies van het gewicht dat ongewenst en onverklaarbaar lijkt. Als dit aan uw tiener gebeurt, kan het beangstigend om te overwegen alle van de mogelijke oorzaken. Praat met uw tiener de arts zodat u helpen kan diagnosticeren en behandeling van het probleem effectief.

Voorwaarden

Ongewenst gewichtsverlies in de tieners kunnen het resultaat van kanker, depressie, gastro-intestinale ziekten, hyperthyreoïdie of ondervoeding. De meeste van deze voorwaarden hebben andere symptomen, naast gewichtsverlies. Bijvoorbeeld kan depressie gepaard gaan met slaapproblemen, moeite met concentreren, agitatie en vermoeidheid. Een gastro-intestinale ziekte kan leiden tot een verlies van eetlust en chronische diarree.

Andere oorzaken

Drug of tabak gebruik kan leiden tot uw tiener om gewicht te verliezen. Als hij pijnlijke mond zweren of accolades heeft, kan hij minder, eten wat resulteert in potentieel ongewenst gewichtsverlies. Ook kan een infectie, zoals tuberculose, de oorzaak, evenals het gebruik van medicijnen die leiden veranderingen in het lichaamsgewicht tot kunnen.

Testen

Om te bepalen van de oorzaak van uw tiener ongewenste gewichtsverlies, zal haar arts moet vragen. De arts kan vragen wanneer het gewichtsverlies begon, als het was een plotselinge of geleidelijke verandering, en als uw tiener is het ervaren van stress of andere wijzigingen. Hij zal ook vragen over de gewoonten van haar eten en oefenen. Een bloedonderzoek of röntgenstraling kan kunnen zijn om de oorzaak te achterhalen. Als er geen medische oorzaak wordt gevonden, overwegen van uw tiener arts de mogelijkheid van depressie.

Behandeling

Voor de behandeling van ongewenste gewichtsverlies, moet de onderliggende oorzaak van uw tiener eerst worden behandeld. Als zijn gewichtsverlies te wijten aan medicijnen is, kan het gebruik van de medicatie helpen. Kanker, gastro-intestinale ziekten en infecties vereisen medische behandeling. Hyperthyreoïdie kan worden behandeld met hormonale therapie. Depressie wordt behandeld met therapie en antidepressiva. Neem uw tiener naar een tandarts als hij is het verliezen van gewicht als gevolg van orale of tandheelkundige problemen.

Overwegingen

Omdat er zoveel oorzaken van ongewenst gewichtsverlies, waarvan sommige ernstiger dan anderen zijn, is het belangrijk om te praten met je tiener de arts uitsluiten van ernstige aandoeningen. MayoClinic.com stelt dat het gewichtsverlies het resultaat van iets ernstigs zijn kan als uw tiener 10 kg of meer dan 5% van haar lichaamsgewicht in een periode van zes tot 12 maanden verliest.


gerelateerde artikelen