Vroege symptomen van Herpes Zoster

May 27

Vroege symptomen van Herpes Zoster

Overzicht

Herpes zoster--beter bekend als gordelroos--is de reactivering van een eerdere infectie met het Varicella - zoster virus of VZV. Wanneer u eerst een VZV contract, veroorzaakt waterpokken. Tijdens het herstellen van de waterpokken, VZV niet verlaten het lichaam maar inactief in de zenuwen. Herpes zoster treedt op wanneer de VZV opnieuw wordt geactiveerd. Herpes zoster heeft een preeruptive fase, die optreedt voordat de uitslag verschijnt, en een vulkanische fase met blaarvorming letsels van de huid. De vroege symptomen van herpes zoster optreden tijdens de preeruptive fase van de ziekte.

Koorts en koude rillingen

Koorts is vaak het eerste symptoom van herpes zoster. Koude rillingen kunnen zich ook voordoen. Deze symptomen beginnen voordat de huiduitslag verschijnt en vaak laatste in de gehele van de ziekte.

Hoofdpijn en vermoeidheid

Hoofdpijn kan optreden tijdens de preeruptive fase van herpes zoster. Een veralgemeende gevoel van gevoel ziek en onverklaarbare vermoeidheid ook meestal aanwezig zijn. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention duurt de preeruptive fase van herpes zoster doorgaans 2 tot 4 dagen voordat de eerste letsels van de huid van de ziekte worden weergegeven.

Misselijkheid en diarree

Misselijkheid treedt op als een vroeg symptoom van herpes zoster. Sommige mensen ervaren braakneigingen in plaats van regelrechte misselijkheid. Milde diarree kan ook optreden. Omdat deze symptomen optreden voordat de huiduitslag ontwikkelt, kunnen ze worden verward met de maag "griep."

Abnormale huid sensaties

Het waarmerk van vroege symptoom van herpes zoster is de aanwezigheid van abnormale huid sensaties gelegen in een bepaald gebied aan de ene kant van het lichaam. Misschien voel je tintelingen, branden, jeuk of pijn. Deze sensaties variëren in intensiteit van mild tot ernstig. Ze komen langs een band van de huid, meestal beginnen aan de ene kant van de rug en rond uit te breiden tot de taille. U kunt ook kunnen de sensaties optreden aan de ene kant van het gezicht, met inbegrip van het voorhoofd en de huid rondom het oog. Als het gezicht is betrokken, wordt het oog aan de aangedane zijde kan worden geïrriteerd en rode. Minder vaak komt herpes zoster in andere plaatsen van het lichaam zoals een arm of een been.

Rode huid vlekken

Herpes zoster overgangen van de preeruptive naar de eruptieve fase, platte rode vlekken worden weergegeven in het huidgebied beïnvloed door abnormale sensaties. Deze vlekken uitgroeien tot verhoogde hobbels markeren het begin van de eruptieve fase van de ziekte. Sommige gevallen van herpes zoster niet verder naar de eruptieve fase, wat betekent dat de uitslag nooit voorkomt. Deze vorm van herpes zoster heet zoster sine herpete.


gerelateerde artikelen