Hoe te zetten van een ontwrichte schouder terug op zijn plaats

February 22

Hoe te zetten van een ontwrichte schouder terug op zijn plaats

De schouder is een bal - en - Insteekverbinding waarmee u Beweeg je armen omhoog, omlaag, vooruit, achteruit en in en uit. Volgens de Amerikaanse Academie van orthopedische chirurgen, maakt deze flexibiliteit in beweging de schouder naar voren gebogen aan dislocaties. Subluxations verwijzen naar gedeeltelijke dislocaties waarin het opperarmbeen (bot van de bovenarm) gedeeltelijk uitgelijnd met de glenoïde (aansluiting is). Brei schouder dislocaties naar volledige afwijking van de bovenarm uit de glenoïde verwijzen. Symptomen van dislocatie van de schouder zijn zwelling, bloeduitstorting en zwakte. Er zijn specifieke stappen te zetten van een ontwrichte schouder terug op zijn plaats.

Stap 1

Was uw handen met water en zeep en droog ze goed af.

Stap 2

Wisser arm van de persoon met een alcohol doekje en hebben een medische professional 30 mg Ketorolac injecteren. Dit is een soort pijn medicatie.

Stap 3

Vraag de persoon om te ontspannen en laat zijn spieren blijven los. Hem te informeren dat u zal het uitvoeren van manoeuvres op zijn schouder en het hem weten dat u zal stoppen laat als er geen pijn.

Stap 4

Buig de aangedane zijde van elleboog tot 90 graden. Greep de de elleboog met beide handen en een tractie uit de buurt van het individu van toepassing.

Stap 5

Neem één hand uit de elleboog en plaats deze op de onderarm. Langzaam extern draaien de elleboog en stoppen als het individu pijn voelt. Blijven onderhouden tractie op de elleboog met uw andere hand. Laat de patiënt om te ontspannen en herhaal stap 4.

Stap 6

Luisteren naar een popping geluid en het gevoel van de schouder. U voelt de bal van de bovenarm terug in de socket (glenoïde). Als deze methode niet werkt, kunt u proberen te manipuleren het schouderblad met behulp van het Scapulier manipulatie techniek.

Scapulier manipulatie

Stap 1

Heb de persoon gaan zitten en plaats van de patiënt ongedeerd schouder tegen de muur. Dit zal dienen om het lichaam van de patiënt te stabiliseren wanneer u zijn geblesseerde schouder manoeuvreren.

Stap 2

Vraag een helper til de pols van de patiënt aan de aangedane zijde tot de arm horizontaal ten opzichte van de vloer is te staan voor de patiënt.

Stap 3

Vraag uw helper te plaatsen van het individu de andere kant (van de onaangetast kant) palm-down op de kraag bot van de aangedane zijde. De assistent blijven arm van de aangedane zijde horizontaal houden en hebben de helper stevig trekken de iemands arm naar haar heb. Dit dient als tegenwicht.

Stap 4

Plaats uw duim op het schouderblad van het individu aan de aangedane zijde. Zorg ervoor dat uw duim is gericht over het laagste uiteinde van het schouderblad en stevige pressiemiddelen het onderste gedeelte van het schouderblad naar het midden van het zijn te verplaatsen terug.

Stap 5

Plaats je andere hand op het bovenste gedeelte van de getroffen schouderblad en pressiemiddelen voor stabilisatie. Zorg ervoor dat uw helper blijft trekken de iemands arm naar haar.

Stap 6

U moet een popping geluid horen of zien het opperarmbeen terugplaatst in de glenoïde. Zodra dit gebeurt, plaatst de arm in een sling en ga naar uw arts.

Waarschuwingen

  • Behandeling van een ontwrichte schouder is een zeer kwetsbaar en ingewikkeld proces dat moet idealiter worden uitgevoerd door een medische professional. Vraag uw arts voordat u probeert deze manuevers thuis.

Wat die u nodig hebt

  • 30-mg Ketorolac injectie
  • Alcohol doekje

gerelateerde artikelen