Symptomen van een beroerte in sikkelcel patiënten

May 24

Symptomen van een beroerte in sikkelcel patiënten

Sikkelcelziekte of SCD, is een genetische aandoening die ongeveer 1 op 500 Afro-Amerikanen en 1 in 1000 Hispanic Amerikanen treft. De tekenen en symptomen van SCD zijn te wijten aan een afwijking in hemoglobine--het molecuul zuurstof-uitvoering in je bloedbaan--die rode bloedcellen veroorzaakt te veronderstellen een sikkel-achtige vorm. Sickled rode bloedcellen vast kunnen komen te zitten in kleine bloedvaten en bloedtoevoer naar vitale organen, met inbegrip van je hersenen te blokkeren. Beroerte is een van de meest verwoestende complicaties van SCD.

Getroffen hersengebieden

Ongeveer 80 procent van de lijnen die zich bij mensen met SCD voordoen betrekken de bloedvaten leveren de voorkant en middelste delen van de hersenen, volgens een April 2001 bekijken in de "archieven van neurologie." De tekenen en symptomen van een beroerte bij sikkelcel patiënten weerspiegelen meestal schade aan deze gebieden, die controle van de toespraak, inzicht, geheugen, beweging en sensatie. Het is echter belangrijk om te beseffen dat lijnen bij mensen met SCD betrekking op elk gebied van de hersenen hebben kunnen.

Motor tekenen

Motor tekenen van een beroerte zijn die afbreuk doen aan de functie van de spier. Lewis Hsu, M.D., Ph.D., van de Sickle Cell Information Center, meldt dat hemiplegia--eenzijdige verlamming--een voorkomende manifestatie van een beroerte bij sikkelcel patiënten, met inbegrip van kinderen. Hangend van de ene kant van het gezicht, onduidelijke kwijlen, vallen aan de ene kant, spraak, slikken moeilijkheden of onvermogen om te bewegen van een arm of been zou alle tekenen van een beroerte. Vangsten, die een manifestatie van ongeorganiseerd elektrische activiteit in de motor gebieden van de hersenen zijn, kunnen nog een ander teken van een beroerte bij mensen met SCD.

Sensorische tekenen

Omdat de zenuwen die motorische en sensorische functies leveren nauw bij je hersenen betrokken zijn, een lijn die een van deze functies vaak schaadt van invloed is op de andere. Daarom beleeft een sikkelcel patiënt die vaak een beroerte zich voordoet sensorische stoornissen--gevoelloosheid, tintelingen of andere ongebruikelijke sensaties--evenals zwakte of verlamming van één of meer gebieden van het lichaam. Zwakte of sensorische stoornissen in het gezicht, de romp of de extremiteiten die slechts een paar minuten of uren duren konden een transient ischemic aanval, die vaak een volwaardige lijn is signaal.

Cognitieve symptomen

Plotselinge geheugenverlies, een onvermogen om te begrijpen van geschreven of gesproken taal en verminderde spreken vermogen--zoeken naar woorden of woorden die niet gepast voor het huidige gesprek zijn--zou tekenen van een beroerte. In sommige gevallen is coma het eerste teken van een beroerte.

Sikkelcel patiënten lijken te zijn met een verhoogd risico voor zogenaamde 'stille' lijnen, waardoor de progressieve achteruitgang in het psychische functioneren. Een tijdschrift van de "wetenschappelijke wereld Journal" in augustus 2012 meldt dat 20 procent van de kinderen met SCD lijden aan stille lijnen.

Overwegingen

De tekenen en symptomen van een beroerte in SCD patiënten het spiegelbeeld in lijn slachtoffers die geen SCD. Maar slagen bij sikkelcel patiënten meestal voordoen op veel jongere leeftijd dan onder de algemene bevolking. Volgens Hsu, vele streken in sikkelcel patiënten optreden tijdens het eerste jaar van het leven en 80 procent van de lijnen plaats voordat iemand met SCD bereikt 20 jaar oud.

Waarschuwing

Vroege herkenning van de tekenen en symptomen van een beroerte is belangrijk als u of een familielid SCD hebben. Als u of een geliefde met suggestief voor een beroerte symptomen, medische hulp inroepen noodsituaties. Snelle behandeling is een kritieke factor in het beperken van de schade aan de hersenen en de mate van invaliditeit veroorzaakt door een beroerte.


gerelateerde artikelen