Wat zijn de voordelen van een gezichtsmasker havermout?

July 11

Wat zijn de voordelen van een gezichtsmasker havermout?

Overzicht

Havermout is vaak geworven voor zijn talrijke gezondheidsvoordelen, zoals haar hoge vezelinhoud die kan helpen lagere cholesterol en afweren van kanker. Havermout is gunstig wanneer gebruikt topisch, maar ook, dat is waarom het een gunstige ingrediënt te zoeken in zelfgemaakte of commercieel geproduceerd gezichtsmaskers.

Aminozuren

Havermout bevat 18 verschillende aminozuren, die essentieel voor gezonde huid zijn. Aminozuren fungeren als bouwstenen voor het lichaam, helpen bij het herstel van weefsel en genezing te bevorderen. Je gezicht kan absorberen aminozuren uit de havermout in een gezichtsmasker, waardoor het een ideale ingrediënt om te helpen genezen van vlekken en herstellen beschadigde huid.

Hypoallergeen

Havermout heeft huid-kalmerende eigenschappen en het is hypoallergeen. In combinatie met andere producten, mensen met een gevoelige huid of allergieën kunnen genieten van de voordelen van een gezichtsmasker havermout. Deze kenmerken kunnen ook helpen verlichten van de huiduitslag en allergische reacties, evenals zonnebrand en andere beschadigingen van de huid.

Hidratatie

Hoewel havermout alleen niet uw huid hydrateren doet, is het een gunstig onderdeel in een hydraterende gezichtsmasker. Havermout is een bevochtiger, wat betekent dat het helpt uw huid behouden vocht. Wanneer gebruikt in combinatie met huid-hydraterende ingrediënten, kan havermout helpen uw huid nemen op een gloeiende, dewy verschijning.

Exfoliant

De cursus, korrelige textuur van havermout maakt het een doeltreffende exfoliant. Afschilfering sloughs weg droge, dode huid cellen om plaats te maken voor verse, gezonde ones. Wanneer gebruikt regelmatig, de combinatie van exfoliërende, bevordering van nieuwe huid groei aangemoedigd door de aminozuren en de extra vocht geboden door de ingrediënten in een gezichtsmasker havermout levendige, jonger uitziende huid.


gerelateerde artikelen