Kruiden to Stay Away From op Zoloft

May 24

Kruiden to Stay Away From op Zoloft

Voedingssupplementen en kruiden zorgen voor alternatieve behandelingen aan verschillende stoornissen, en conventionele medische technieken kunnen aanvullen. Echter, de werkzame bestanddelen in sommige kruiden kunnen communiceren met specifieke pharmaceuticals, verhogen of verlagen van de drugs werkzaamheid en potentieel leiden tot bijwerkingen. Neemt u Zoloft, een afkorting voor sertraline, een medicijn voorgeschreven voor depressie en andere neurologische aandoeningen, moet je wegblijven van bepaalde kruiden om te voorkomen dat schadelijke kruid-drug-interacties.

Functie van Zoloft

Zoloft behoort tot een familie van geneesmiddelen genaamd selectieve serotonine heropname remmers of SSRI's. Het helpt behandelen stoornissen geassocieerd met een afname van de serotonine signalering. Bijvoorbeeld, omdat serotonine een belangrijke rol in het emotionele regulatie speelt en helpt verbeteren uw humeur, SSRI's zoals Zoloft kan helpen bij de behandeling van bepaalde vormen van depressie. Omdat veel stoffen--met inbegrip van vitamines en andere stoffen gevonden in voedingssupplementen--ook invloed hebben op het niveau van serotonine in je hersenen, kan Zoloft combineren met wat kruiden schadelijk blijken.

Kruiden die serotonine verhogen

Een kruid dat je serotonineniveaus verhoogt is St. Janskruid. Het kruid werkt mogelijk ook voor SSRI medicijnen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, en het kruid lijkt te bewijzen als effectief bij de behandeling van depressie zoveel SSRI anti-depressiva. Ginkgo biloba kan ook helpen bij de behandeling depressie in sommige gevallen--nemen het kruid helpt verminderen depressie in de patiƫnten van Alzheimer, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.

St. Janskruid of ginkgo biloba samen met Zoloft kan het verhogen van serotonine in je hersenen tot een gevaarlijk niveau, serotoninesyndroom veroorzaakt.

Effecten van serotoninesyndroom

Serotonine signalering van de wisselwerking tussen Zoloft en kruidensupplementen zorgt ervoor dat een aantal symptomen en kan zelfs fataal. Zoals de hoeveelheid serotonine in de hersenen tot gevaarlijke niveaus verhoogt, zou u gevoel gedesoriƫnteerd of prikkelbaar, lijden aan spier schokbewegingen of stijfheid, abnormaal warm voelen en beginnen te zweten overvloedig. Onbehandeld, kan serotoninesyndroom leiden tot een coma en uiteindelijk leiden tot beschadiging van het zenuwstelsel.

Overwegingen

Neem supplementen nooit in combinatie met Zoloft zonder toestemming van uw arts. Naast gevaarlijke kruid interacties, misschien andere voedingssupplementen ook verhogen het risico van serotoninesyndroom als genomen in combinatie met Zoloft. Bijvoorbeeld, zowel 5-HT en L-tryptofaan dienen als precursoren voor serotonine verhogen serotonineniveaus en dus schadelijk zijn voor het meenemen van SSRI medicijnen zou kunnen blijken. Melden uw arts als u kruiden of supplementen voordat u Zoloft, en medische hulp inroepen als je bijwerkingen na het nuttigen van voedingssupplementen met Zoloft ontwikkelen.


gerelateerde artikelen