Kliswortel voor Acne

October 10

Kliswortel voor Acne

Klit, ook wel bekend als lappa of niu bang zi, is een van de meest bekende ontgiftende kruiden gebruikt in westerse en Chinese kruidengeneeskunde. Aanbevolen hoofdzakelijk als een purifier bloed, klit reinigt het lichaam van gal en elimineert toxines die leiden chronische huidaandoeningen tot kunnen. Terwijl verder wetenschappelijk onderzoek is nodig om te bevestigen kliswortel de werkzaamheid bij de behandeling van de teint problemen, heeft het een lange reputatie als een folk remedie tegen kookt, abcessen en acne.

Raadpleeg uw arts voordat u herbal remedies thuis.

Identificatie

Een gemeenschappelijk Odsey onkruid, klit is een familielid van de daisy. Het groeit tot een hoogte van drie tot vier voeten en draagt grote, golvende bladeren en paarse bloemknoppen die aan de kleding en bont vasthouden. Native naar Azië en Europa, klit nu groeit sterk in de Verenigde Staten. De grijs-rood zaden worden geoogst in de zomer wanneer de diepe, zwarte wortels van twee-jaar-oude opgegraven voor medicinale doeleinden.

Geschiedenis

Burdock heeft een lange geschiedenis in de zuivering van het lichaam van afvalstoffen, en clearing van congestie in de bloedsomloop, lymfe, ademhalings- en urine-systemen. Europese en Chinese kruiden beoefenaars hebben kliswortel en zaden eeuwen gebruikt in de behandeling van huidaandoeningen, vooral waar toxiciteit is een belangrijke factor, zoals eczeem, psoriasis, lokale huidinfecties en acne.

Europeanen gebruiken burdock wortel olie-extract om haar kracht en glans te verbeteren en te behandelen van jeukende hoofdhuid, roos en haar verlies. De Universiteit van Maryland Medical Center zegt dat beoefenaars van traditionele Chinese geneeskunde klit gebruiken voor de behandeling van keelpijn en verkoudheid. Bovendien, eten sommige Europeanen en de Japanners klit als groente ter verbetering van de spijsvertering.

Voordelen

Volgens de website Health911.com, "de klit kruid is effectief bij de behandeling van acne en is de belangrijkste kruid voor de behandeling van alle vormen van chronische huidproblemen." Een Duitse studie van 1967 gemeld in het boek "Encyclopedie van de kruidengeneeskunde" gevonden dat kliswortel polyacetylenen, antischimmel bevat en antibiotische kwaliteiten die helpen bij de bestrijding van acne-veroorzakende bacteriën en schimmels die infecteren huid gebarsten. Haar diureticum actie helpt bij het uitbannen van onzuiverheden via het spijsverteringsstelsel, in plaats van de huid waar de toxines infecties kunnen veroorzaken.

Het kruid levert bijzonder waardevolle voordelen op uitbarstingen en ontstoken puistjes. De website die herballegacy.com wordt toegevoegd, "de positieve effecten van dit kruid bevatten verhoging van verkeer aan de huid, bij het ontgiften van de epidermale weefsels."

Dosering

Hoewel veiligheid en doeltreffendheid niet is bevestigd, volgens het "Recept voor Herbal Healing," suggereren traditionele herbalists nemen 1 tot 2 g drie keer per dag in capsule vorm. Ook kun je een thee met 2 tsp. gedroogde kliswortel en 5 tsp. paardebloem wortel. Drink een kopje twee keer per dag voor puistjes.

Overwegingen

Zwangere en zogende vrouwen moeten vermijden gebruikend klit zoals grote hoeveelheden kunnen stimuleren van de baarmoeder en schade van de foetus. Neem geen klit hebt u allergische reacties op madeliefjes, Tagetes, chrysanten of ragweed.

De Universiteit van Maryland Medical Center stelt dat commerciële preparaten gevoelig voor besmetting met de wortel van belladonna of Wolfskers, beide potentieel schadelijke kruiden zijn. Kopen van zeer gerespecteerde merken van klit en doen niet oogsten kliswortel uit het wild.


gerelateerde artikelen