DMSO en zenuwpijn

September 12

DMSO en zenuwpijn

DMSO is een stof waarmee de absorptie van andere chemische producten direct via de huid. Het wordt gebruikt in de Verenigde Staten hoofdzakelijk in de diergeneeskunde, waardoor de toediening aan dieren die niet kunnen worden verteld om te slikken. Voorstanders van DMSO erop wijzen dat deze wordt gebruikt voor de verlichting van de menselijke pijn in veel landen buiten de VS

DMSO Basics

DMSO, of dimethylsulfoxide, is een bijproduct van houtbewerking. Hoewel in gemeenschappelijk gebruik in heel Europa, Azië en Zuid-Amerika, is het medicinale gebruik ervan aan strenge beperkingen onderworpen door de FDA. Volgens «««MayoClinic.com leed dieren gegeven van grote doses van DMSO geen ernstige problemen, hoewel proefpersonen bijwerkingen gemelde, waaronder maagklachten, diarree en hoofdpijn.

Zenuw pijn Basics

Het probleem met zenuwpijn is dat patiënten de pijn op het punt die ervoor dat zorgt altijd niet ervaren. Zenuwpijn kan worden veroorzaakt door schade aan de zenuwen, ontsteking van de zenuw zelf of druk op de zenuw door andere delen van het lichaam--vaak zelf veroorzaakt door een ontsteking.

DMSO en pijn

Dr. Stanley Jacob, een voorstander van de DMSO werken bij de Universiteit van Oregon Health Science Center, merkt op dat DMSO ziet gebruiken als een pijnstiller in veel landen. Volgens Jacob, kan de toepassing worden gebruikt voor het leveren van pijn medicatie topisch aan kwetsen gebieden. DMSO onderzoeker Maya Muir meldt onderzoek waaruit blijkt dat DMSO kan direct verminderen van de gevoeligheid van pijnreceptoren, en verminderen ontstekingen in gebieden waar het wordt toegepast.

Bottom Line

Onderzoek lijkt erop te wijzen dat DMSO, topisch toegepast in de juiste omgeving, zenuwpijn verminderen kan als een verdoving én door direct het verlichten van enkele van de symptomen die zenuwpijn veroorzaken. Echter DMSO is momenteel niet goedgekeurd door de FDA voor dit gebruik, en andere onderzoek suggereert dat bijwerkingen minstens zo onaangenaam als de zenuwpijn zelf kunnen.

Gezond verstand voorzichtigheid

DMSO is een complexe chemische met onvolledig begrepen effecten op het menselijk lichaam. U moet controleren met een arts voordat u begint een cursus van behandeling, en dit is dubbel belangrijk bij de behandeling van stoffen die ernstige bijwerkingen kunnen hebben.


gerelateerde artikelen