Redenen voor chronische buikpijn bij kinderen

April 2

Redenen voor chronische buikpijn bij kinderen

Chronische buikpijn--duurzame twee of meer weken--is een veelgehoorde klacht onder kinderen. In een review artikel gepubliceerd in de American Family Physician journal, Dr. Alan Lake verslagen chronische buikpijn heeft invloed op ongeveer 1/3 van de pediatrische populatie. Een verscheidenheid van tijdelijke en permanente voorwaarden kan leiden tot chronische maagpijn. De aard van de pijn, verzwarende of verlichten factoren, lichamelijk onderzoek en diagnostische tests kunt u bepalen de onderliggende oorzaak en een passende behandeling voor chronische buikpijn bij kinderen.

Constipatie

Het nationale Instituut van Diabetes en de spijsverterings en ziekten van de nier rapporten dat constipatie vaak bij kinderen voorkomt, vaak veroorzaakt door aanhoudende of terugkerende buikpijn en krampen. Krukken meestal verschijnen hard en droog, en passerende ontlasting pijnlijk kan bewijzen. Gemeenschappelijke bijdragende factoren aan de kindertijd constipatie zijn onvoldoende inname van fruit, groenten of vloeistof, en het herhaaldelijk negeren van de drang om te poepen. Dieetveranderingen en het stimuleren van het kind om te verplaatsen van de darmen telkens de drang om te poepen treedt vaak op herstelt het probleem in die zonder onderliggende intestinale ziekte.

Peptic Ulcer

Maag of intestinale ulcera kunnen optreden bij kinderen, hoewel minder vaak dan bij volwassenen. Informatie van Johns Hopkins Children's Center notes dat infectie met de bacterie Helicobacter pylori en het gebruik van steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals ibuprofen of aspirine blijken de meest voorkomende bijdragende factoren aan de ontwikkeling van kindertijd zweren. Kinderen met reeds bestaande medische aandoeningen zijn aanzienlijk meer kans op het ontwikkelen van peptic ulcer ziekte dan kinderen zonder dergelijke problematiek. Symptomen kunnen omvatten buikpijn, buik opgeblazen gevoel en misselijkheid. Behandeling van peptic ulcer ziekte bij kinderen omvat vaak antibiotica Schakel H. pylori infectie en medicijnen om de productie van maagzuur.

Inflammatoire darmziekten

Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn chronische inflammatoire darmziekten. Overactieve en verkeerde ontsteking leidt tot intestinale schade met deze aandoeningen. Voorkomende symptomen zijn buikpijn, bloederige diarree, gewichtsverlies, faecale urgentie, groei mislukking en vertraagde puberteit. Informatie van Penn State College of Medicine van Milton S. Hershey Medical Center geeft aan dat de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn de meest voorkomende chronische intestinale aandoeningen beïnvloeden van kinderen. Volgens de ziekte van Crohn en Colitis Foundation of America, kinderen zijn goed voor ongeveer een op de 10 mensen die leven met de ziekte van Crohn.

Terugkerende buikpijn syndroom

Terugkerende buikpijn Syndroom beschrijft een voorwaarde bij die pijn en andere abdominale klachten ontstaan bij gebrek aan een lichamelijke afwijking. Volgens "The Merck Manual for Healthcare Professionals," blijken alle laboratorium en diagnostische tests normale. Het kind is in groei en ontwikkeling zonder verlies van het gewicht of andere indicatoren van gecompromitteerde voedingstoestand typisch normaal. De behandeling richt zich op het voorkomen van per ongeluk de aanwezigheid van pijn of ziekte te belonen en het bevorderen van de volledige participatie op school en recreatieve activiteiten.


gerelateerde artikelen