Voordelen van niacine voor mannen

March 29

Voordelen van niacine voor mannen

Niacine, vitamine B-3, is een essentieel in water oplosbare vitamine die belangrijk zijn voor het metabolisme en de productie van hormonen. Niacine is ook gebruikt ter vermindering van hoog cholesterolgehalte in het bloed. Dit helpt bij het verbeteren van de bloedsomloop en hart en cardiovasculaire gezondheid. Hoewel deze vitamine belangrijk voor zowel mannen als vrouwen is, mannen hebben een hoger percentage van hart-en vaatziekten en meestal ontwikkelen deze voorwaarde op een vroegere leeftijd, volgens de American Heart Association. Een arts kan voorschrijven niacine om te helpen lagere cholesterol en voor de andere voordelen, als het voor u juist is.

Voordelen

Net als van andere B-vitamines helpt niacine het lichaam glucose uit voedsel te produceren energie die wordt verbruikt door alle lichaamsfuncties te metaboliseren. B-complex vitamines helpen ook het lichaam verbranden van vetten en eiwitten in de voeding worden ingenomen. Niacine speelt bovendien een belangrijke rol in de productie van hormonen, met inbegrip van sex-gerelateerde en bijnier hormonen. Het is ook gebruikt voor het verbeteren van de omloop van het bloed voor betere cardiovasculaire gezondheid.

Niacine en Cholesterol

Deze vitamine wordt therapeutisch gebruikt om evenwicht cholesterol en triglyceriden niveaus voor de verbetering van de cardiovasculaire gezondheid. Niacine doet dit door toenemende gezonde high-density lipoproteïne, HDL, en afnemende low-density lipoprotein, LDL, in de bloedbaan. Echter, de Universiteit van Maryland Medical Center-merkt op dat hoge doses Niacine kunnen leiden tot bijwerkingen zoals de afboeking van de huid, de spijsvertering verstoord, duizeligheid, hoofdpijn en wazig zien. Niacine kan ook interactie met andere cholesterolverlagende medicijnen, en alleen onder medisch toezicht moet worden gehouden.

Belang van HDL Cholesterol

High density lipoproteïne, of HDL, cholesterol is belangrijk omdat dit gezond soort vet helpt de lever ongezond, low density lipoproteïne, of LDL en triglyceride vetten te absorberen, en worden verwijderd uit het lichaam. LDL en andere vetten veroorzaken verstoppingen of plaques en verharding van de slagaders, leiden tot hart-en vaatziekten en beroerte. Niacine draagt bij tot het HDL verhogen door 15 tot 35 procent, waardoor het een effectieve therapie tegen hoog cholesterol.

Bronnen

Niacine of vitamine B-3, is vaak onderdeel van een multivitamine of aanvulling. Het is ook gevonden in voedsel dat worden in een gezonde, evenwichtige voeding gegeten moeten. Het gaat hierbij om melk en zuivelproducten, pluimvee, mager vlees, vis, eieren, verrijkte brood en granen en noten. Niacine is beschikbaar in hoge doses als een medicijn voor cholesterol alleen met een recept.


gerelateerde artikelen