Aerobic oefeningen voor mensen met een slechte rug

August 14

Aerobic oefeningen voor mensen met een slechte rug

De meeste mensen zullen het ongemak op enig moment in hun leven ervaren. Pijn in de onderrug kan variëren van mild tot ernstig en kan gaan werken, rijden of andere dagelijkse activiteiten onmogelijk maken. Regelmatige aërobe oefeningen zoals wandelen en zwemmen helpen verminderen rugpijn en verbeteren van uw algehele gezondheid in een verscheidenheid van manieren. Begrijpen hoe fysieke activiteit voordelen je rug om de verlichting die u verdient te vinden.

Inzicht pijn in de onderrug

Aerobic oefeningen voor mensen met een slechte rug

Pijn in de onderrug is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen zijn van het werk afwezig of bel de dokter. Voorkomende symptomen zijn stekende pijn in de rug, pijn die zich door je been, verminderde flexibiliteit en het onvermogen uitstrekt om het rechtop staan. Uw risico verhoogt voor rugpijn wanneer u rookt, handhaven van een ongezonde lichaamsgewicht of hoge bedragen van stress ervaren. Vrouwen hebben meer kans om te lijden van pijn in de rug dan mannen. De meeste gevallen van rugpijn zichzelf genezen na een paar weken van thuiszorg en chirurgie is zelden nodig.

Veilige aërobe oefening

Aerobic oefeningen voor mensen met een slechte rug

Artsen adviseren vaak low-impact aërobe oefening, zoals wandelen, voor mensen met rugpijn, te verhogen van uithoudingsvermogen en kracht in uw rug en versterken van de functie van de spier. Wandelen trainingen bieden een hoog niveau van gemak, zoals ze alleen een paar goede sportschoenen vereisen en niet een sportschool. Wandelen ook steun uw rug door het vergemakkelijken van gewichtsverlies, omdat overgewicht toegenomen spanning op uw achterspieren. Mensen die lopen of het uitvoeren van andere regelmatige aërobe activiteiten ook profiteren van een verminderde risico voor osteoporose, hart-en vaatziekten en diabetes.

Zwemmen en fietsen

Aerobic oefeningen voor mensen met een slechte rug

Zwemmen is een aanvulling op lopen als een low-impact aërobe oefening voor de rug waardoor minimale belasting omdat water uw lichaam ondersteunt. Zwemmen is ook nuttig als u gezamenlijke of spier problemen hebt. Sommige mensen met rugpijn misschien liever met een fiets, buitenshuis of op een upright bike. Fietsen verbetert je gezondheid, maar spaart je rug — evenals uw enkels, heupen of knieën — van stress die leiden pijn, tot kan want het is een oefening van het laag-effect evenals. Sommige artsen voorschrijven een fietsen regime aan patiënten die lijden aan artritis of aanzienlijk overgewicht.

Aërobe frequentie

Aerobic oefeningen voor mensen met een slechte rug

Meeste aërobe oefening plannen omvatten activiteit omhoog tot vijf dagen per week gedurende 30 tot 60 minuten per sessie, hoewel uw arts suggesties over hoe bieden kan op maat van uw regime naar uw algemene gezondheidstoestand. Vraag uw arts als verdelen uw aërobe wandelen, fietsen of zwemmen in kleinere segmenten van de tijd gunstiger dan een continue training zullen. Start elke aërobe activiteit in een gematigd tempo en intensiteit te verhogen alleen wanneer u klaar voelt.

Waarschuwing

Aerobic oefeningen voor mensen met een slechte rug

Neem contact op met uw arts als uw rug pijn niet verdwijnen na drie dagen van zelfzorg of als u last tintelingen heeft, koorts of de intense pijn die zich voorbij je knieën uitstrekt. Rugpijn in sommige gevallen signaleert de aanwezigheid van een ernstige medische aandoening, met inbegrip van spinale kanker en meningitis.


gerelateerde artikelen