Is het eten van havermout doeltreffender zijn als het Is dikker?

August 21

Is het eten van havermout doeltreffender zijn als het Is dikker?

Havermout is een hoogste bron van oplosbare vezels, waardoor het een van de gezondste keuzes voor ontbijt. Half kopje droge Quaker Old Fashioned haver bevat 5 g eiwit, 4 gram vezels en 10 procent van je dagelijkse inname van ijzer. Dikkere haver betekenen minder vloeistof, wat in meer haver en dus meer voedingsstoffen per hap resulteert.

Vloeistoffen maken een verschil

Het soort vloeistof die u met uw haver gebruikt maakt een nutritioneel effect. Bij het toevoegen van de melk of room, voegt u meer vet, dierlijk eiwit en calorieën met elke hap. Voeg SAP en vergroot u de suiker en de calorie-inhoud van elke hap. Met behulp van water voegt geen extra vet, suiker of calorieën je Bowl, waardoor het een gezonde keuze.

Voordelen voor de gezondheid

Bèta-glucan, de vorm van oplosbare vezels, gevonden in haver, wordt cholesterol uit de bloedbaan verwijderd, voordat het kan worden gedeponeerd in de slagaders, verminderen van cholesterolniveaus.

De onoplosbare vezel in haver reinigt de binnenkant van de lagere darm, verhoging van de kruk bulk, verbetering van de regelmaat van de darm en verminderen risico van colorectal kanker.

Haver zijn ook de voedselbron van krachtige antioxidanten genaamd avenanthramides. Volgens een artikel in de December 2009 nummer van "Voeding Reviews" door Mohsen Meydani, directeur van het laboratorium voor vasculaire biologie in het Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center op veroudering aan de Tufts University in Boston, hebben deze avenanthramides "onlangs aangetoond dat het vertonen van de anti-inflammatoire, anti-proliferatieve en anti-jeuk activiteit, die kan extra bescherming tegen coronaire hart-en vaatziekten, darmkanker bieden en huid irritatie. "

Soorten haver

Instant havermout, de meest verwerkte vorm van haver, bevat vaak een aanzienlijke hoeveelheid toegevoegde suiker en natrium. Zeer verwerking haver versnelt de kooktijd. Dit proces maakt ze meer snel verteerbaar en niet als vulling als andere soorten haver.

Ouderwetse haver zijn vernield of opgerolde maar niet in dezelfde mate als instant haver. Hoewel ze zijn niet het label "snel" of "instant", kunt u nog steeds ouderwetse haver in minder dan 5 minuten koken. De tragere absorptie van deze haver maakt u gevoel volledig langer dan met instant haver.

In tegenstelling tot de onmiddellijke en ouderwetse havermout, die zijn verbrijzeld, zijn staal gesneden haver hele haver korrels die zijn gesneden in kleine stukjes. Bij een kooktijd van 20 minuten nemen ze de meeste tijd om te bereiden. Ze zijn ook de minst geraffineerde en meest vulling van de rassen en de laagste glycemic-index hebben. Staal-cut haver bevriezen goed, zodat kunt u een grote partij.

Portie suggesties

Bij de voorbereiding van havermout, maken het aan de dikkere kant. Gebruik van water als uw vloeistof van keuze en bult op de voedingsstoffen met een handvol verse, bevroren of gedroogd fruit. Een paar walnoten of sommige flaxseed maaltijd krijgt u extra vezels en omega-3 vetzuren voor de hersenengezondheid van de, ook.


gerelateerde artikelen