Na chirurgie voeding voor Ileostomy omkering

February 2

Na chirurgie voeding voor Ileostomy omkering

Een omkering van de ileostomy, ook wel genoemd een ileostomy takedown, is een procedure die afgebroken van de dunne darm met de dikke darm. Hierdoor kan de vaste afvalstoffen verlaten het lichaam via de anus, in plaats van via een stoma, een chirurgische opening in de buik. Echter, als de dikke darm is verwijderd, de dunne darm kan worden aangesloten op de anus, waardoor ook vast afval om af te sluiten van het lichaam. Adequate voeding krijgen na uw operatie je lichaam helpen kan sneller genezen en overgewicht verlies te voorkomen.

Duidelijke vloeistoffen

Na chirurgie voeding voor Ileostomy omkering

Na gastro-intestinale chirurgie duurt het enkele dagen voor uw spijsverteringskanaal om te beginnen opnieuw te werken. Zodra je lichaam begint te tekenen van darm activiteit zoals actieve darm geluiden en passeren van gas, zal uw arts waarschijnlijk een helder vloeibaar dieet voorschrijven. Duidelijke vloeistoffen zijn gemakkelijk voor je lichaam om te verteren en opnemen van duidelijke vruchtensappen, thee, Bouillon, gelatine en wissen van koolzuurhoudende dranken--geen cola of root bier.

Volledige vloeistoffen

Na chirurgie voeding voor Ileostomy omkering

Wanneer u kunnen tolereren een helder vloeibaar dieet zonder misselijkheid bent, braken of buikpijn, kan uw arts uw dieet gaan naar een volledige liquid diet. Dit meer calorie├źn en eiwitten dan een helder vloeibaar dieet kan opleveren, maar nog steeds gemakkelijk wordt verteerd. Een volledige liquid diet bevat voedingsmiddelen die vloeibaar of semi-vloeibaar bij kamertemperatuur, met inbegrip van yoghurt, ijs, vruchtensappen, warme granen, milkshakes, gespannen soepen en pudding.

Zachte dieet

Na chirurgie voeding voor Ileostomy omkering

Als je lichaam volledige vloeistoffen tolereren kan, de volgende stap is het eten van een zachte dieet. Een zachte voeding helpt uw lichaam-overgang van een vloeibaar dieet naar vast voedsel. Een zachte dieet beperkt voedsel dat kunnen moeilijk te verteren zoals rauwe groenten en fruit met huid en zaden, hele korrels broden, gefrituurd voedsel, kruidig voedsel, noten, zaden en popcorn. Als u in staat om een zachte voeding zonder ongemak eten bent, kun je langzaam hervatten van een normale dieet. Als een bepaald levensmiddel ongemak of gastro-intestinale symptomen veroorzaken lijkt, een paar weken wachten en probeert herinvoering van het voedsel.

Vezels en vloeistoffen

Na chirurgie voeding voor Ileostomy omkering

Na een omkering van de ileostomy, het is gemeen hebben acht tot 12 dunne ontlasting dagelijks als je lichaam van chirurgie past. Zodra u kunnen opnemen van meer vezel in uw dieet bent, is uw stoelgang wordt meer vastberaden. Pijn pillen voorgeschreven na uw operatie leiden constipatie tot kan. Voor het beheren van obstipatie, eet vezelrijk voedsel zoals getolereerd, zoals fruit, groenten, peulvruchten en gehele korrels. Het drinken van voldoende vloeistoffen kan problemen met constipatie vertragen. Doel voor acht tot tien 8-ounce porties van vocht per dag.


gerelateerde artikelen