Oorzaken van rode bultjes op het lichaam van een kind

February 17

Oorzaken van rode bultjes op het lichaam van een kind

Overzicht

Een scala aan omstandigheden en factoren kan leiden tot rode bultjes aan formulier op lichaam van een kind. Deze bulten zijn het resultaat van het lichaam reageert op een virus of aan omgevingsfactoren. Virale huiduitslag, huiduitslag van de warmte, contactallergie, insectenbeten en infecties zijn een aantal voorwaarden die rode bultjes op het lichaam van een kind kunnen veroorzaken. Zie een kinderarts voor een accurate diagnose.

Virale huiduitslag

Veel virussen kunnen een rode uitslag op de huid veroorzaken. Een kind contracten gemakkelijk virussen van anderen om hem heen. Voorbeelden van virale infecties die leiden een rode huiduitslag tot kunnen zijn vijfde ziekte, waterpokken en mazelen. Vijfde ziekte-uitbraken vaak optreden tijdens de lente en verspreid via de ademhaling in besmette druppeltjes van een besmette persoon uitademen. Een verhoogde, lacy, rode uitslag verschijnt op de armen, benen en romp na een vlekkerige rode uitslag op de wangen van het gezicht. Waterpokken huiduitslag verschijnen als rode, jeukende bultjes gevuld met vloeistof die open breken zal en vorm een schurft. De mazelen veroorzaakt kleine roze-rode, platte hobbels te verschijnen op het gezicht en de nek, en kan zich uitbreiden naar andere gebieden van het lichaam. Een vaccin zal helpen voorkomen dat virussen zoals waterpokken en mazelen.

Warmte-uitslag

Een warmte-uitslag zorgt ervoor dat kleine, rode bultjes te verschijnen op een kind gezicht, nek en schouders. De vorm van de hobbels als gevolg van geblokkeerde zweetklieren. Deze aandoening, ook wel aangeduid als stekelig warmte of miliaria rubra, treedt meestal op in warme, vochtige gebieden en op kinderen die koorts hebben of die zijn overvolle. De rode bultjes kunnen ook veroorzaken jeuk en pijn. De conditie verbetert na het verminderen van de buitensporige warmte aan het lichaam.

Contact Dermatitis

Contact dermatitis treedt op wanneer een kind ontsteking als gevolg van herhaalde blootstelling aan een irriterende product ontwikkelt. Sommige items zoals poison ivy, medicijnen of detergentia zal een allergische reactie veroorzaken. Aanraken van de stof kan leiden tot rode bultjes te vormen op de huid op het gebied van de blootstelling. Allergie testen kunt u bepalen wat de oorzaak van de reactie voor kinderen met terugkerende contact dermatitis.

Insectenbeten

Als een insect een kind bijt, laat het een rode bult op de huid vanwege het gif die is geïnjecteerd tijdens de beet. Afhankelijk van het insect, het meerdere keren kan bijten of meerdere soortgelijke insecten kunnen bijten tijdens de dezelfde blootstellingstijd. De beten kunnen steken, jeuk of pijnlijk worden. Bescherming tegen insectenbeten is mogelijk met het gebruik van insectenwerende middelen.

Bacteriële infectie

Roodvonk, een reeks van kleine, ruwe, verhoogde rode bultjes dat als schuurpapier voelt, treedt op wanneer een streptokokken infectie, zoals keelontsteking, onbehandeld gaat. Koorts kan vergezeld gaan van de rode huiduitslag. Behandeling van de infectie, zal de uitslag ook behandelen.


gerelateerde artikelen