Hoe nauwkeurig is een echografie voor de bepaling van de exacte leeftijd van een Baby?

March 2

Hoe nauwkeurig is een echografie voor de bepaling van de exacte leeftijd van een Baby?

Een nauwkeurige zwangerschapsduur geeft uw prenatale zorgverlener een basis voor het meten van de ontwikkeling en de groei van de baby. Hij is beter in staat om problemen met uw baby's ontwikkeling met deze informatie te identificeren. Met de datum van de laatste periode geeft een algemeen idee van die informatie, maar afwijkingen in de cyclus of onnauwkeurigheden in de datum hebben invloed op de berekeningen. Ultrasone klanken zijn gebruikt bij het bepalen van de leeftijd van een foetus.

Berekening van de conceptie

De echografie machine en de software kan de technicus te zien van de ontwikkeling van de baby en meten van de baby. In het eerste trimester meet de echografie de foetus van hoofd aan het bekken, aangezien de baby zo klein is. Het hoofd, de buik en de dijen zijn de metingen voor het schatten van de zwangerschapsduur na het eerste trimester. Gegevens over afmetingen voor verschillende leeftijden van de zwangerschapsduur staat de machine voor het berekenen van een leeftijd voor uw baby door het vergelijken van de gegevens. Het niveau van het vruchtwater is ook gemeten en gebruikt in de berekeningen.

Timing is alles

De timing van de echografie is van invloed op de nauwkeurigheid van de bepaling van de zwangerschapsduur. Vroege ultrasone klanken zijn over het algemeen nauwkeuriger. Later in de zwangerschap, baby's groeien op veel verschillende tarieven, en baby's op de zelfde zwangerschapsduur zijn meer kans om te variƫren in de metingen in de echografie. Veel van de baby's ontwikkeling plaatsvindt in het eerste trimester op bepaalde punten, waardoor het makkelijker voor het lokaliseren van de leeftijd op basis van hoeveel de baby heeft ontwikkeld. De metingen zijn ook nauwkeuriger in het begin, wanneer de groeicijfers van de baby's meestal vergelijkbaar zijn.

Verschillen

Sommige baby's zijn natuurlijk groter dan gemiddeld. Als uw baby groter is, niet zal zijn metingen line-up met anderen op de zelfde zwangerschapsduur. De geschatte zwangerschapsduur is waarschijnlijk wordt onjuist weergegeven omdat de metingen zou het stikken van uw baby met baby's verder langs in ontwikkeling.

Andere methoden

De arts heeft naast de echografie, andere methoden voor het schatten van de zwangerschapsduur. Hormoonspiegels in het bloed geven de arts die een idee van hoe ver langs een vrouw Zwangerschap is. De echografie in combinatie met het hormoonniveaus en de datum van de laatste menstruatie van de vrouw geven een nauwkeurige schatting, vooral als alle methoden geven een soortgelijk tijdsbestek. Later in de zwangerschap, de verloskundige of verloskundige gebruikt metingen van de aanstaande moeder de buik. Genaamd de fundal hoogte, gaat de meting gebruikt vanaf de bovenkant van de baarmoeder naar het schaambeen. Deze meting in centimeters komt gewoonlijk overeen met de punt in de zwangerschap, zodat een vrouw op 24 weken zwangerschap ongeveer 24 cm moet meten.


gerelateerde artikelen