Problemen met de spijsvertering en GM tarwe

December 6

Problemen met de spijsvertering en GM tarwe

Wanneer een levensmiddel genetisch gemodificeerd, wordt de genetische samenstelling van dat voedsel gewijzigd om te helpen met het weerstaan van ongedierte of de smaak en de voeding te verbeteren. Terwijl sommige mensen worden aangemoedigd door het potentieel van genetisch gemodificeerde levensmiddelen, zijn anderen op hun hoede over de veiligheid en de ethiek van het veranderen van de make-up van gewassen, met inbegrip van tarwe. Hebt u problemen met de spijsvertering, kan je afvragen of één soort tarwe beter dan de andere voor uw conditie is. Zodra u meer over de voordelen en nadelen van het genetisch gemodificeerde graan weten, kunt u bepalen als er een plek in uw dieet.

Genetisch gemodificeerde tarwe

Genetisch gemodificeerde graan wordt gemaakt door het combineren van de genen van twee verschillende organismen samen een nieuwe tarwe om product te produceren. De twee soorten zijn aangemerkt als bepaalde voordelen, zoals de resistentie van het insect, en worden gemengd om het maken van een gewas dat meer voordelen dan één doet op zijn eigen biedt. Robert Eugene Evenson en V. Santaniello, auteurs van "International Trade en beleid voor genetisch gemodificeerde producten," nemen nota dat tarwe de tweede belangrijkste voedsel nietje in de wereld is, en genetische modificatie talloze voordelen voor de menselijke populatie wellicht.

Problemen met de spijsvertering

Problemen met de spijsvertering kunnen remmen het vermogen van uw lichaam om goed te absorberen en gebruiken de voedingsstoffen uit uw voedsel. Er zijn vele omstandigheden die goede spijsvertering, met inbegrip van inflammatoire darmziekte, zure reflux, colitis, Crohn ziekte en coeliakie, een voorwaarde die rechtstreeks verband houden met tarwe verbruik kunnen beïnvloeden. Hebt u een spijsvertering stoornis, moet u waarschijnlijk kijken wat je eet zodat uw symptomen niet doen oplaaien. Afhankelijk van uw spijsvertering stoornis wellicht u volledig vermijden van tarwe of strikt beperken in uw dieet.

Onderzoek

Volgens het onderzoek raden de meeste deskundigen dat u kiest voor levensmiddelen die niet genetisch gewijzigd zijn. De Western organisatie van de raden van de Resource meldt dat er enkele studies die zich op de veiligheid van genetisch gemodificeerde levensmiddelen richten, met inbegrip van tarwe. Wetenschappers bestuderen van de mogelijke effecten van genetisch gemodificeerde levensmiddelen waarschuwen dat ze nieuwe allergieën en de resistentie tegen antibiotica kunnen veroorzaken. In termen van de spijsvertering, kunnen ze maken het moeilijker voor je lichaam om voedingsstoffen uit voedsel te absorberen. Eric Herm notities in een artikel in "The Canadian" dat studies hebben aangetoond dat genetisch gemodificeerde tarwe daadwerkelijk leiden problemen met de spijsvertering tot kan want het is technisch nep voedsel in plaats van tarwe in zijn natuurlijke staat.

Overwegingen

Hebt u een glutenintolerantie of coeliakie, is genetisch gemanipuleerde tarwe niet voor jou. Genetisch gemodificeerde tarwe kan bevatten meer gluten dan gewone tarwe, waardoor het zelfs schadelijker voor uw conditie. Vraag uw arts over alternatieven voor tarwe als u het niet kan verteren. Er zijn veel andere granen, zoals haver en quinoa, die u mogelijk kunnen verdragen met een spijsvertering stoornis.


gerelateerde artikelen